Τι γίνετε και με τον κ. Θέμο Αναστασιάδη : Γιατί απαλλάσσεται με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008.
Σύμφωνα με...
το ρεπορτάζ , στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου του οικονομικού έτους 2008 εντοπίστηκε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Ακολούθησε η ποινική δίωξη σε βάρος του, η οποία όμως ασκήθηκε πριν από την έκδοση απόφασης από φορολογικό δικαστήριο.

Η δίωξη σε βάρος του ήταν το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης όταν ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε να έχει καταθέσει τον Ιούλιο του 2007, τμηματικά, με διαφορά λίγων ημερών σε υποκατάστημα της τράπεζας BNP Paribas στο Κολωνάκι το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολούθησε φορολογικός έλεγχος και πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωνε ότι ο εκδότης της εφημερίδας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

«Οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» εξέδωσαν «καταδικαστικές» αποφάσεις κατά του κ. Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η θεσμική Δικαιοσύνη όμως έκρινε με αμετάκλητο βούλευμά της ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα. Η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχόλια