Τι συμβαίνει (τις τελευταίες ώρες) στα ATM. Γιατί επικρατεί πανικός...Τις τελευταίες ώρες επικρατεί ένας ιδιότυπος πανικός από πολίτες που συρρέουν στα ATM των τραπεζών σε όλη τη χώρα.

Αυτή η ανάρτηση θέλει να καθησυχάσει. ΔΕΝ έχει συντελέστει κανένα πιστωτικό γεγονός.
Κάθε μήνα τέτοια μέρα στις 6 το απόγευμα πιστώνονται οι συντάξεις του ΙΚΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς και οι δικαιούχοι έχουν την πάγια συνήθεια να σπεύδουν στα ATM σχηματίζοντας ουρές.
Σήμερα συνέβη όντως κάτι διαφορετικό:
Οι λογαριασμοί δεν πιστώθηκαν στις 6, αλλά αρκετή ώρα αργότερα, με ευθύνη του ΙΚΑ (και δε θα αναφέρω κάτι παραπάνω σχετικά).
Οι συγκεντρωμένοι στα ΑΤΜ συνταξιούχοι βλέποντας ότι τα χρήματα των συντάξεων δεν ήταν στους λογαριασμούς τους τη συνηθισμένη ώρα, ενημέρωσαν συγγενείς και φίλους ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ως συνέπεια, και σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και ειδησεογραφία, πολλοί καταθέτες -συνταξιούχοι και μη- πανικοβλήθηκαν και έσπευσαν να σηκώσουν χρήματα από τα ΑΤΜ.
Γι' αυτό και πολλά ΑΤΜ είναι αυτή τη στιγμή άδεια, καθώς τα χαρτονομίσματα με τα οποία φορτώθηκαν το μεσημέρι έχουν εξαντληθεί.
Οι συντάξεις πιστώθηκαν με καθυστέρηση, αλλά κανονικά.
Όσα ΑΤΜ άδειασαν, θα ξαναγεμίσουν το πρωί.
Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.
Η αβεβαιότητα και ο φόβος επηρεάζουν καταλυτικά (και δικαιολογημένα) την καθημερινότητα των πολιτών.
Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της ελληνικής κρίσης, ενδεικτικό της μαζικής ψυχολογίας ενός ταλαιπωρημένου λαού.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ....
Christos Aspiotis

Σχόλια