Η Ελλάδα καταστρώνει σχέδια για δραχμή

«Δραστικά πλάνα» για την εθνικοποίηση του τραπεζικού της συστήματος και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για τις πληρωμές, καταστρώνει η Ελλάδα, εκτός κι αν η Ευρωζώνη λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης και μειώσει τις απαιτήσεις της,
σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει σε λειτουργία τις δημόσιες υπηρεσίες και να πληρώσει τις συντάξεις, ακόμη κι αν χρειαστεί να μην πληρώσει τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την επόμενη εβδομάδα.
Όπως σημειώνει ο Telegraph, η Ελλάδα δεν έχει πια αρκετά χρήματα ώστε να πληρώσει τη δόση των 458 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και ταυτόχρονα να καλύψει πληρωμές για μισθούς και κοινωνική ασφάλιση στις 14 Απριλίου, εκτός κι αν η Ευρωζώνη συμφωνήσει να καταβάλει εγκαίρως την επόμενη δόση της βοήθειας.
«Είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση. Αν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια στάση πληρωμών στο ΔΝΤ και σε μια στάση πληρωμών στον λαό μας, δεν τίθεται θέμα επιλογής», φέρεται να ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος. «Ίσως χρειαστεί να πάμε σε μια σιωπηλή διαδικασία καθυστέρησης πληρωμών με το ΔΝΤ. Αυτό θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές και θα σημαίνει ότι το ρολόι αρχίζει να χτυπά πολύ γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Σχόλια