Τέλος στα χαρτονομίσματα προτείνουν Γερμανία & ΔΝΤ

Υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων τάχθηκε ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ, θέση που εν μέρει συμμερίζεται και ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο γερμανός Πέτερ Μπόφινγκερ υποστηρίζει πως με την κατάργησή τους θα στερέψει η αγορά της μαύρης εργασίας και των ναρκωτικών.
Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν να τυπώνονται μόνο τα μικρά χαρτονομίσματα. Ο Ρόγκοφ εξήγησε ότι εξαιτίας της ανωνυμίας τους τα χαρτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες συναλλαγές, ενώ υποστήριξε ότι η αχρήματη οικονομία θα δώσει στις κεντρικές τράπεζες μεγαλύτερη ευχέρεια να υιοθετούν αρνητικά επιτόκια εμποδίζοντας τους επενδυτές να καταφεύγουν στην μετατροπή των χρημάτων τους σε μετρητά.


Πηγή:www.reporter.gr

Σχόλια