Η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο εξαπατήθηκε από έναν Ελληνα που γελάει

Το ζήτημα της Ελλάδας πρωταγωνιστεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων μετά το τελευταίο Eurogroup. Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά η «αδιαλλαξία» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα δεν συμβάλλει ούτε κατά 2% στην οικονομία της Ευρώπης, ενώ απαιτεί το 97% της προσοχής της. Πρόκειται για μια δυσαναλογία που εκνευρίζει πολλούς», γράφει ο αρχισυντάκτης της Handelsblatt, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η χώρα βλάπτει την Ευρώπη ως μέλος της νομισματικής ένωσης.«Η μεγάλη παρεξήγηση ήταν ότι η Ελλάδα έπρεπε οπωσδήποτε να ανήκει στην Ευρωζώνη ως "κοιτίδα της δημοκρατίας". Από όλα τα ωραία επιτεύγματα της “πόλης-κράτους” έχουν περάσει περισσότερα από 2.000 χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη με την Ελλάδα οφείλεται στις δομές πάνω στις οποίες είναι χτισμένη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, θα πρέπει να επανεξεταστούν οι συμβάσεις της νομισματικής ένωσης. «Μέχρι τώρα πρόκειται για μία λέσχη, από την οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς ακόμη και εάν δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του. Αυτό διαφέρει από την καθημερινή ζωή. Κάθε γάμος μπορεί να τελειώσει με ένα διαζύγιο, κάθε συνεργασία με ποδοσφαιρική ομάδα με μια παραίτηση. Ακόμη και από παρατάξεις, το ΝΑΤΟ και την εκκλησία μπορεί να αποχωρήσει κανείς. Όχι όμως από την Ευρωζώνη. Ούτε μπορούν να σε πετάξουν έξω», υποστηρίζει.

Την ανάγκη για μια νέα αρχή στην Ελλάδα διαπιστώνει σε άρθρο της η Berliner Zeitung, επισημαίνοντας ότι οι μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις ήταν άκαρπες. «Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας διάλογος κωφών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. (…) Το μόνο που συνέβη ήταν να αποπληρώνονται παλιά χρέη με νέα, χωρίς να γίνεται κάποια ουσιαστική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αίτια της ελληνικής κρίσης. Όχι μόνο γινόταν διάλογος κωφών μέχρι σήμερα αλλά και για τα λάθος θέματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό», αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να πει στους ανθρώπους ότι οι κυβερνήσεις που ψήφιζαν για δεκαετίες κατάντησαν την χώρα ένα διεφθαρμένο, μη λειτουργικό, υπεροπτικό τέρας. Ένα τέρας που δεν είναι σε θέση να εισπράξει φόρους από εκείνους που θα έπρεπε να πληρώσουν», σημειώνει, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό είναι: «Θα τα καταφέρουμε αν επιτέλους ξεκινήσουμε».

H διάθεση του Τύπου να σχολιάζει εκτενώς το ελληνικό ζήτημα χρησιμοποιώντας αλληγορίες και ευφάνταστες εκφράσεις διαπιστώνεται στη σημερινή Tageszeitung. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις αναλήψεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες στις ελληνικές τράπεζες: «Οι Έλληνες συνεχίζουν να βάζουν χαρτονομίσματα κάτω από το μαξιλάρι. 400 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα από τις αρχές Ιουνίου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Τα μαξιλάρια είναι μικρά και ο Έλληνες σε κατάσταση πανικού», γράφει ο σχολιαστής.

Σχόλιο δημοσιεύει σήμερα και η Bild πάνω από το οποίο φιγουράρουν δύο ημισέλιδες φωτογραφίες του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και της Γερμανίδας καγκελαρίου. Στην πρώτη εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης με ένα μεγάλο, αλλά όχι κολακευτικό χαμόγελο και στη δεύτερη η Άγκελα Μέρκελ σοβαρή και σκυθρωπή. Υπό τον τίτλο «Αυτά τα δύο πρόσωπα τα λένε όλα», η εφημερίδα περιγράφει την κατάσταση σε Ελλάδα και Γερμανία.

«Η φωνή της Άγκελα Μέρκελ είναι σοβαρή, αδύναμη. Γνωρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα υποχωρήσει και η Ευρώπη θα πληρώσει παρ' όλα αυτά. Η “πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου” εξαπατήθηκε από έναν Έλληνα που γελάει! Έναν σαν τον Βαρουφάκη!» γραφεί ο συντάκτης

Σχόλια