Σενάριο να μην ανοίξει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα αν δεν αυξηθεί ο ELAΝωρίτερα το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενδέχεται να μην ανοίξει τη Δευτέρα εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αυξήσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕKT και την ΤτΕ για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας», δήλωσαν οι δυο έλληνες αξιωματούχοι μετά τη συνάντηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, με ανακοίνωσή του, έχει επισημάνει ότι θα συνεδριάσει εν ευθέτω χρόνο για να εξετάσει την κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Σχόλια