Διετή συμφωνία με τον ESM πρότεινε η κυβέρνηση

Διετή συμφωνία με τον ESM για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.
Πρόταση για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας το οποίο θα οδηγήσει και σε αντίστοιχης διάρκειας πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ζητώντας παράλληλα αναδιάρθρωση του χρέους.


 Νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και τον Γ.Δ. του ESM Κλάους Ρέγκλινκ.

Πως ανακοίνωσε το Μαξίμου το αίτημα

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημείωναν οι ίδιες πηγές. 

Σχόλια