Εβδομη ημέρα με capital controls: Τι ισχύει για τράπεζες, αναλήψεις, συντάξεις

Στα 60 ευρώ παραμένει το όριο ανάληψης, για όσους έχουν κάρτα, μετά και τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να παραταθεί για δυο ακόμη ημέρες η τραπεζική αργία και η επιβολή των capital controls.
Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας όσο και η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους μετά την συνάντηση που είχαν ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία με ό,τι ισχύει ως σήμερα, ήτοι το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ ημερησίως.

Ήδη επεξεργάζονται την καινούργια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το τι θα ισχύει από την Πέμπτη και ποιες άλλες τραπεζικές εργασίες μπορούν να απελευθερωθούν – όπως π.χ. το «σπάσιμο» επιταγών.

Αναφορικά με το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για τις τραπεζικές θυρίδες, οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα περιορισμού στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν και μετρητά από τις θυρίδες τους

- See more at: http://www.creteplus.gr/news/ebdomi-imera-me-capital-controls-ti-isxuei-gia-trapezes-analipseis-suntakseis-133798.html#sthash.PnGvmTqi.dpuf

Σχόλια