Έρχονται 1.000 ΑΤΜ ... για Bitcoin στην Ελλάδα!Χίλια μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών σε Bitcoin θα αρχίσουν να λειτουργούν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα, εισάγντας έναν νέο τρόπο «εικονικής» πληρωμής μέσω διαδικτύου στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του CNBC, η BTCGreece, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως «η πρώτη εταιρία συναλλαγών με bitcoin στη χώρα», σχεδιάζει να εγκαταστήσει Bitcoin ATM σε συνεργασία με την Cubits, την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin.

O Θάνος Μαρίνος, ιδρυτής της BTCGreece δηλώνει στο CNBC πως τα πρώτα ΑΤΜ θα εμφανιστούν τον Οκτώβριο.

«Είναι το όραμά μου να δημιουργήσω ένα σύστημα συναλλαγών για Bitcoin στην Ελλάδα» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο και πρόσθεσε: «Αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, θα λειτουργήσουμε τα πρώτα ATM τον Οκτώβριο του 2015».

Οπως σχεδιάζει ο κ. Μαρίνος, τα ATM θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν τα νομίσματά τους σε Bitcoin και - ενδεχομένως - το αντίστροφο. Ο ίδιος λέει ότι 300 καταστήματα έχουν ζητήσει να εγκαταστήσουν στους χώρους τους τέτοια μηχανήματα.

«Θέλουμε να το κάνουμε προσεκτικά» δηλώνει και τονίζει ότι νέες ανακοινώσεις θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων.

Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες.

Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου.

Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει.

Τα ΑΤΜ των Bitcoin έχουν ήδη εδραιωθεί σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και η Ισπανία.

Σχόλια