ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ; ΓΙΑΤΙ
ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΝΕΣΗ

Εκλογές εξπρές εξήγγειλεAυγουστιάτικα και σε χρόνο λίγων εβδομάδων η κυβέρνηση.Ουδέποτε έχει συμβεί στα χρονικά της χώρας προηγούμενο εκλογών με τέτοιες διαδικασίες εξπρές και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα με τέτοια επίσπευση των προθεσμιών, στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας;

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση διακατέχεται από βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Ξέρει ότι υπογράφοντας και ψηφίζοντας Μνημόνια έχει ακυρώσει την διπλή λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου και του δημοψηφίσματος της 5 Ιουλίου. Ξέρει ότι όταν διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι "δεν υπήρχε εναλλακτική" αναιρεί με πρωτοφανή κυνισμό τις βασικές αρχές και τον ίδιο λόγο ύπαρξης του Σύριζα.

Η εσπευσμένη κίνησή της δείχνει ότι τελεί πλέον υπό καθεστώς πανικού και φόβου. Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση τρέμει τις βαρύτατες συνέπειες των μνημονίων, που γίνονται όλο και πιο αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και, κυρίως, πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος. Ίσως ο κύριος και καθοριστικός!

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον σε εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα», έτσι ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.

Κάποιοι στου Μαξίμου ίσως να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που θα βρίσκεται κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση στις εκλογές και θα νικήσει.

Ο αγώνας συνεχίζεται και οι επερχόμενες εκλογές, έστω και με αυτούς τους πραξικοπηματικούς όρους, θα γυρίσουν μπούμερανγκ για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Οι εκλογές αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη, προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ

Σχόλια