Κωνσταντοπούλου: «Δυνατή η βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα»

Η Πρόεδρος της Βουλής καλεί εκ νέου την Τετάρτη τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος 
Νέα σκληρή επίθεση εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι είναι δυνατή η βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώπιον της Επιτροπής.
Ακόμα, η Πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε ως «πλαστή» τη χθεσινή ανακοίνωση μέσω της οποίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως δεν θα λάβει μέρος σε περαιτέρω συνεδριάσεις, ουσιαστικά νεκρώνοντας την Επιτροπή.
Μιλώντας στον απόηχο της άρνησης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να εμφανιστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως αν συμμετείχε ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών στις συνεδριάσεις θα ήταν δυνατή η βίαιη προσαγωγή του. Ακόμη, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωστοποιήσει μέχρι το βράδυ την αντικατάσταση των βουλευτών που δεν ήλθαν.
«Αυτοί που αρνούνται να έρθουν εμποδίζουν την συνεδρίαση και τη βίαιη προσαγωγή», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας μάλιστα πως με τις κινήσεις της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμπράττει στο να μην υπάρξει συνεδρίαση.
Ακόμα, παρά το ότι δεν υπήρχε απαρτία για να διεξαχθεί συνεδρίαση, η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συνεδρίασε σχεδόν για 2 ώρες και αποφάσισε να καλέσει εκ νέου για αύριο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θα κοινοποιήσει και στον εισαγγελέα τη σχετική πρόσκληση, που είναι για τις 5 το απόγευμα.

Σχόλια