«Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο» το νέο κόμμα του Λαφαζάνη

Στην απόφαση να συγκροτήσει έναν νέο πολιτικό σχηματισμό, το ΕΑΜ, κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το ακριβές όνομα του νέου σχηματισμού είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Σε αυτό, κατά πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί να συμμετέχουν όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ακόμη και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η απόφαση που έχει ληφθεί από τον κ. Λαφαζάνη και τους συντρόφους του είναι το κόμμα να έχει διοικούσα επιτροπή στα παλαιά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με αντίστοιχο μηχανισμό και συλλογική ηγεσία από τις τότε 13 συνιστώσες.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στη Βουλή, εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας συσκέφθηκε με στελέχη της κίνησής του και αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινώσει επισήμως τις επόμενες κινήσεις του.
Μάλιστα, ο κύριος Λαφαζάνης εμφανίστηκε στη Βουλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του, όπου πάρθηκε η απόφαση για πρόωρες εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής και στελέχους της Πλατφόρμας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, μαζί με βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην σύσκεψη δεν θα ανακοινωθούν προτού ο πρωθυπουργός απευθύνει το διάγγελμά του - ενώ έχει εξαγγελθεί νέα σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τις 21:30, όπου θα συμμετέχουν εκτός από βουλευτές και άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην Πλατφόρμα και παρόμοιες κινήσεις που καταψήφισαν το μνημόνιο.Αργά χθες το βράδυ, με μια πολύ αιχμηρή δήλωσή της κατά του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε το στίγμα για την κόντρα, εντός του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν τουλάχιστον, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυρία Γεροβασίλη ουσιαστικά αναγνώρισε με τη δήλωσή της την de facto διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα και την απώλεια της δεδηλωμένης στη Βουλή.Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα δώσουν «πράσινο φως» στην εφαρμογή του μνημονίου, σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση.Φτάνοντας στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Λαφαζάνης είπε στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τις πρόωρες εκλογές: «Δεν ξέρω τίποτα, θα τα δούμε όλα με την κυβέρνηση».

Σχόλια