Καταγγελία Κωνσταντοπούλου για την αποχή της Ελλάδας από την αυριανή ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος


Τη θλίψη της για την αποχή της Ελλάδας στην αυριανή ψηφοφορία του ΟΗΕ σχετικά με τη διαδικασία
αναδιάρθρωσης του χρέους, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου,
κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

Η πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε την πρόταση η οποία έχει διαμορφωθεί από την Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Χρέος που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη χώρα μας, γιατί δημιουργεί και κατοχυρώνει προϋποθέσεις, οι οποίες στην περίπτωση της Ελλάδας δεν πληρούνται, ώστε να θεωρείται έγκυρο το χρέος και η διαδικασία ανάληψής του.

Σύμφωνα με την ίδια, ενημερώθηκε ότι έχει δοθεί εντολή η ελληνική αντιπροσωπεία και πάλι να απόσχει από την αυριανή ψηφοφορία. Στην πραγματικότητα, εξήγησε η κ. Κωνσταντοπούλου, η Ελλάδα δεν θα υπερψηφίσει μια απόφαση την οποία στη συνέχεια μπορεί, και θα μπορούσε, και πρέπει να αξιοποιήσει επ’ ωφελεία του ελληνικού πληθυσμού, της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, των νέων και των επόμενων γενεών.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην ενεργοποιείται και να μην αξιοποιεί τέτοιες διαδικασίες οι οποίες δρομολογούνται επ’ ωφελεία της. Δεν μπορεί να μην συμμετέχει σε αποφάσεις οι οποίες έχουν ιστορική και παγκόσμια σημασία και, κυρίως, δεν μπορεί να διευκολύνει δια της αποχής της εκείνους οι οποίοι την εκβιάζουν» διαμήνυσε η πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε εναλλακτικές», καθώς αύριο υπάρχει μία ιστορική ευκαιρία. Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν άδραξε η Ελλάδα – και απ’ ότι φαίνεται δεν θα αδράξει ούτε αύριο - μια ευκαιρία χρήσης ενός πολύτιμου εργαλείου προστασίας του πληθυσμού και της κοινωνίας».

Σχόλια