ΚΙ άλλο... ξεχασμένο σκάνδαλο με τον Σταθάκη


Μια «ξεχασμένη» υπόθεση που έφτασε στη Βουλή πριν από δύο χρόνια υπενθυμίζει ο πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή το 1 εκατ. ευρώ του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη που δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες του...
Ο πρόεδρος του Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού υπενθυμίζει στα τέλη Οκτωβρίου του 2013 ζητήθηκε ηάρση ασυλίας του κ. Σταθάκη για υπόθεση απιστίας ύψους 450.000 ευρώ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει σύσσωμος κατά της εν λόγω άρσης.

Θυμίζω ότι στη βουλή ήρθε αίτημα για άρση ασυλίας του κ.Σταθάκη για υπόθεση απιστίας 450.000 ευρώ.Ο Συριζα είπε όχι
— Vasileios Kapernaros (@VKapernaros) October 16, 2015

Η δικογραφία που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή για τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, αφορούσε στην παραπομπή του, με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ.

Το επίμαχο βούλευμα απέδισε στον κ. Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κλπ. Στο παραπεμπτικό προς τη Βουλή σημείωμά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης υπογράμμιζε ότι διαβιβάζεται η δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί το κοινοβούλιο για τη συνέχιση ή μη της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του βουλευτή Γ.Σταθάκη.

Παράλληλα, ο Αθ.Κατσιρώδης ανέφερε ότι δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του Γιώργου Σταθάκη εκδόθηκε καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβασης εξουσίας του συμβουλίου.


Σχόλια