Χρεοκόπησε η Τράπεζα Πειραιώς ???

Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε Default από Selective Default!!!

Ο οίκος,  θεωρεί «distressed exchange» την δημόσια προσφορά για επαναγορά των ομολόγων της τράπεζας και την υποβαθμίζει σε D από SD. Στα 592,7 εκατ. ευρώ η αξία των εκκρεμών τίτλων.

Επίσης, ο οίκος μειώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση των τίτλων κύριας εξασφάλισης της τράπεζας σε D από CCC- και των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης σε D από C.

Όπως αναφέρει η Standard and Poor’s, το deal που προτείνει η Πειραιώς στους ομολογιούχους της θεωρείται με βάση τα κριτήριά του, ανταλλαγή υπό πίεση (distressed exchange). Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει την αξιολόγηση σε Default από Selective Default.

Ειδικότερα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι η δημόσια προσφορά της Πειραιώς συνιστά distressed exchange καθώς υποδηλώνει ότι οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από αυτήν που υπόσχονταν οι τίτλοι.

Ως εκ τούτου, μετά και την ανακοίνωση της προσφοράς, λαμβανομένου υπόψη και τα capital controls στην Ελλάδα, ο οίκος θεωρεί ότι η Πειραιώς είναι σε default στις περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ισολογισμού της -εξαιρώντας τις καταθέσεις των πελατών- σύμφωνα με την μεθοδολογία του. Σωρευτικά, οι τίτλοι που εμπίπτουν στην δημόσια προσφορά ανέρχονται στο ύψος των 592,7 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εκκρεμείς τίτλοι ανέρχονται σε:

- Υβριδικούς τίτλους ύψους 16,2 εκατ. ευρώ
- Ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ύψους 211,2 εκατ. ευρώ
- Ομόλογα κύριας εξασφάλισης ύψους 365,2 εκατ. ευρώ.

Και αν αναρωτιέστε γιατί δεν θα διαβάσετε κάτι σχετικό στις αυριανές κυριακάτικες εφημερίδες, απλά δείτε τα παρακάτω και θα καταλάβετε…

Σχόλια

  1. Μη γραφεις βλακειες αδερφέ...Η ανάλυση του «distressed exchange» δεν εχει καμία σχέση με τη βιωσιμότητα μιας τράπεζας.Ειναι ασχετοι όροι ο ενας με τον αλλο.Μαθε ΄ρωτα ψάξε και μετά βάλε τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου