Νέο σκάνδαλο ΣΟΚ με Φλαμπουράρη


Ο Υπουργός Επικρατείας υπέγραψε τις συμβάσεις με τα μεγάλα ναυτιλιακά συμφέροντα, εις βάρος των μεταναστών
Θησαυρίζουν οι μεγαλοκαρχαρίες από τους μετανάστες. Πόσο τιμάται σε ευρώ, ο ανθρωπισμός του Φλαμπουράρη;
Κάθε πρόσφυγας σε Ελληνικό έδαφος - Κάθε νεκρός στο Αιγαίο, προσφέρουν πλουτισμό στους «συνεταίρους» του Φλαμπουράρη


Απίθανο: Ο «πρώτος τη τάξη» υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διαπομπεύτηκε προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε και πάλι τις εκλογές! Για νοθεία κάνουν λόγο οι σοφοί. Ο Φλαμπουράρης και το χρώμα του χρήματος.


Γράφει ο Βασίλης
Μια βδομάδα προ των εκλογών και θυμόμαστε όλοι το πρωτοσέλιδο στο "Πρώτο Θέμα" (13/9/15) όταν τότε αναστάτωσε όλο το προεκλογικό σκηνικό.

Το "story"; Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πολιτικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Επικρατείας, μεσολάβησε σύμφωνα με τα πάμπολλα και αυταπόδεικτα πλέον δημοσιεύματα, ώστε η εργοληπτική εταιρία του να τσεπώσει 3,9 εκατομμύρια ευρώ από τον «έτερο καππαδόκη» και πασίγνωστο για τις μηχανορραφίες και τις πελοποννησιακές μίζες, περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Το παρακράτος της διαφθοράς (υπό ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά) σε πλήρη εξέλιξη!
Κι όμως ... ούτε αυτό ήταν αρκετό ώστε το Πασοκικό ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Θυμόμαστε κι ένα άλλο προεκλογικό πρωτοσέλιδο, της εφημερίδας «Δημοκρατίας» αυτή τη φορά, όταν επίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου έλεγε: «Τι άλλο πρέπει α κάνει ο Τσίπρας για να πέσει», αναφερόμενο στα μυριάδες πολιτικά ψέματα του Τσίπρα, τα αμέτρητα λάθη και κυρίως τη σωρεία των αποκαλύψεων περί διαφθοράς και δόλου εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ενώ ο Ελληνικός λαός είναι στα κάγκελα με όλα αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του έκαναν από τις 25 Γενάρη 2015 έως και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ... κυβέρνηση!

Στο δια ταύτα

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα σας αποκαλύπτουμε αποκλειστικά και ένα νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή και πάλι τον μέντορα του πρωθυπουργού, την Α.Ε. (αυτού εξοχότητα) υπουργό επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Συνηθισμένο το φαινόμενο μέσα στο 15αύγουστο να υπογράφονται τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.
Από τις αρχές του καλοκαιριού άρχισαν να συσσωρεύονται στα ακριτικά μας νησιά χιλιάδες λαθρομετανάστες, πρόσφυγες στη πλειοψηφία τους.
Στις αρχές Αυγούστου, η κατάσταση στη Μυτιλήνη άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ως φυσικό επακόλουθο, προέκυψε η αναγκαιότητα απεγκλωβισμού των μεταναστών κυρίως από τη Μυτιλήνη και τη Κω.
Αναζητήθηκε λοιπόν πλοίο από τη κυβέρνηση ώστε να αποχωρούν σταδιακά και συντεταγμένα υπό έλεγχο οι μετανάστες προς το Πειραιά.

Το έργο αυτό ανέλαβε ο τότε αλλά και νυν, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Μέγα ερωτηματικό βέβαια προκύπτει, ως προς το γιατί ο Υπουργός Επικρατείας και όχι ο Υπουργός Ναυτιλίας!
Ερωτηματικό που από μόνο του απαντάται σύμφωνα με τα κάτωθι.

Έτσι λοιπόν μεσούσης της θερινής περιόδου, το περασμένο Αύγουστο, μπήκε στο παιγνίδι η ΑΝΕΚ συμφερόντων Βαρδινογιάννη, με το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο κος Φλαμπουράρης υπέγραψε σύμβαση με την ΑΝΕΚ ύψους140.000 ευρώ ημερησίως, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του πλοίου αλλά και το κέρδος της εταιρίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μας, τα ημερήσια έξοδα του Ελ. Βενιζέλος ανέρχονται σε80.000 ευρώ και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, η μισθοδοσία πληρώματος, καύσιμα, ΝΑΤ, ασφάλειες, κλπ.
Άρα και πάντα σύμφωνα με τα απλά «μαθηματικά», το ημερήσιο κέρδος της ΑΝΕΚ και σύμφωνα με αυτά που απλόχερα πρόσφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέρχεται σε 60.000 ευρώ ημερησίως!!
Και αυτά υπογράφθηκαν από το διαπρεπή μας Υπουργό ... καταμεσής τ΄Αυγούστου!

Και ενώ ο πόλεμος μαίνεται εδώ και τόσα χρόνια στη Συρία, αναρωτιέται κανείς πως ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και διάλεξαν τη Μυτιλήνη και τη Κω; Ποιος τους οδηγεί εκεί;

Κάθε όμως μετανάστης που περνούσε και εξακολουθεί να περνά, ανενόχλητος πλέον τα νερά του Αιγαίου προς τα νησιά μας, σημαίνει ένα συγκεκριμένο νούμερο σε ευρώ για τις τσέπες των μεγαλοκαρχαριών.
Λίγο μετά την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου Ελ Βενιζέλος, ως δια μαγείας άρχισαν να περνούν περισσότεροι μετανάστες στα νησιά μας και έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη για ενίσχυση και με άλλα πλοία.

Στο «παιγνίδι» μπήκαν τα:
Blue Star Patmos Κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ
Terra Jet, Ιδιοκτησίας Τάκη Ηλιόπουλου

Τις συμβάσεις και πάλι ανέλαβε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και οι 3 συμβάσεις όμως έχουν κάτι κοινό. Ανατέθηκαν εκτός διαγωνισμού!
Αφού μάλιστα τα χρήματα των ημερησίων εξόδων απορρέουν από συνχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού ταμείου, θα έπρεπε να είχε προκληθεί διεθνής διαγωνισμός, αν μη τι άλλο Ευρωπαϊκος διαγωνισμός.

Κι όμως το μέγεθος της ανθρωπιάς και η μεγάλη «στεναχώρια» του υπουργού κου Αλ. Φλαμπουράρη τον οδήγησαν σε συνοπτικές ταχύτατες διαδικασίες. Που χρόνος τώρα... για διαγωνισμούς!!

Το κυρίως μενού της διαπλοκής

Θα νόμιζε κανείς αυτά θα αρκούσαν για το τίτλο μας ΣΟΚ.
Κι όμως ... είναι μόνο η αρχή. Το σκάνδαλο είναι αλλού.

Έκαστος λαθρομετανάστης, πρόσφυγας πληρώνει εισιτήριο 60 ευρώ για τη μετάβασή του στο Πειραιά.
Ναι καλά διαβάσατε, 60 ευρώ!

Όταν το εισιτήριο για κάθε Έλληνα με τα κανονικά πλοία της γραμμής κοστίζει μόλις 40 ευρώ. 20 ευρώ καπέλο στους θαλασσοδαρμένους, ταλαιπωρημένους καιυποτιθέμενα φτωχούς μετανάστες.

Τα στοιχεία αυτά μας επιβεβαίωσε και ο τοπικός κεντρικός ταξιδιωτικός πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Μυτιλήνη.

Και όλα αυτά για μετάβαση με πλοίο όπου το Ελληνικό κράτος και η Ε.Ε. έχουν καλύψει τα έξοδα συν το κέρδος!!!
Τάδε έφη ο ανθρωπισμός και οι ευαισθησίες του πονετικού μας υπουργού κου Αλέκου Φλαμπουράρη.

Κι αν δεν προλάβατε να υπολογίσετε τα ευρώ για τα οποία κάνουμε λόγο θα σας βοηθήσουμε εμείς.

Ελ Βενιζέλος. Πρωτόκολλο: 2.500 επιβάτες (Μέγιστος αριθμός επιβαινόντων).

Ημερήσιος Τζίρος:
140.000 ευρώ η σύμβαση Φλαμπουράρη
150.000 ευρώ = το 60ευρα έκαστου επιβάτη Χ 2.500 άτομα
- 80.000 ευρώ = ημερήσια έξοδα
___________
ήτοι 210.000 ευρώ καθαρό κέρδος.

Το νούμερο αυτό πολλαπλασιάζουμε επί 2 πλοία (Ελ. Βενιζέλος και Blue Star Patmos ανήκουν στην κοινοπραξία ΑΝΕΚ- ATTIKA/Blue Star) = 420.000 ευρώ ως ημερήσιο κέρδος.

420.000 ευρώ το ημερήσιο κέρδος της εταιρικής ναυτιλιακής κοινοπραξίας από την περίεργη αυτή "έκφανση ανθρωπιάς" της κυβέρνησης με το ... «μεγάλο κεφάλαιο» .!!!

Αν τώρα κάνουμε την απλή διαίρεση:
Τα 2 πλοία = πρωτόκολλο 5.000 επιβάτες
Διαιρούμε τα 420.000 του καθαρού κέρδους της "Κοινοπραξίας" δια τους 5.000 επιβάτες και καταλήγουμε στο αριθμητικό συμπέρασμα, ότι η κάθε ανθρώπινη ζωή που υφίσταται τα μέγιστα της ανθρώπινης ταλαιπωρίας στα ακριτικά νησιά μας, αποφέρει 84 ευρώ κέρδος στους ημεδαπούς "καρχαρίες" μας!!
84 ευρώ λοιπόν κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή σήμερα για το κο Φλαμπουράρη και τη παρέα του.

Διόλου άσχημα για σύμβαση που υπογράφτηκε μες΄τον 15αύγουστο και καταμεσής στης Ελληνικής κρίσης, δεν συμφωνείτε;;;

Τοσούτον μάλλον, αν συνυπολογίσει κανείς, ότι τέτοια περίοδο με χαμηλότατους τζίρους και άδεια πλοία στην ναυτιλία, το μεταναστευτικό πρόβλημα και τα γεμάτα βαπόρια αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» ορισμένων.
Πόσο μάλλον δε, αν σκεφτεί κανείς ότι με τα δεκάδες εκατομμύρια καθαρού κέρδος το μήνα, οι μίζες για τους «εμπνευστές» αυτών των «θερινών» συμβάσεων, ανέρχονται σε ... τρελά λεφτά!!
Έτσι δεν είναι κε Φλαμπουράρη;

Τα ανωτέρω στοιχεία, μας επιβεβαίωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας επί κυβερνήσεως της Πρωθυπουργού Κατερίνας Θάνου, ο κ. Χρήστος Ζώης.

Στην επικοινωνία που είχαμε μάλιστα με τον υπηρεσιακό υπουργό ναυτιλίας, ο κος Ζώης δεν κατάφερε να μας απαντήσει γιατί δεν ανέλαβε αυτές τις συμβάσεις το Υπουργείο Ναυτιλίας του τότε υπουργού ναυτιλίας κου Θοδωρή Δρίτσα και το εκ της λογικής αναρμόδιο ανέλαβε το υπουργείο επικρατείας τουΑλέκου Φλαμπουράρη.

Επίσης, όλα τα ανωτέρω είδαν το φώς της δημοσιότητας στα μέσα Σεπτεμβρίου στη τηλεοπτική εκπομπή«Πολιτική Αρτηρία» στο ΑΡΤ, όταν ο υπογράφων τα ανέφερε παρουσία 4 κοινοβουλευτικών μελών στο πάνελ. Ουδείς όμως κούνησε το δαχτυλάκι του!

Επικουρικά αναφέρουμε ότι στο ερώτημα για το τι συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες που δεν έχουν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 60 ευρώ αρχιλήσταρχους της ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης μας απάντησε ότι όλοι οι μετανάστες έχουν πολλά χρήματα μαζί τους και τα 60 ευρώ είναι «ψιλά»!!

Έτσι λοιπόν προκύπτει το αδιαμφισβήτητο πλέον δεδομένο ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα αποτελεί μια λίαν κερδοφόρα δραστηριότητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Τόσο λοιπόν κοστίζει ο ανθρώπινος πόνος.
Τόσο λοιπόν αποτιμάται για μερικούς «ευσυνείδητους & εύσπλαχνους» υπουργούς η απώλεια ανθρώπινων ψυχών στο Αιγαίο.

Και αυτό το τελευταίο το λέμε, διότι ουδείς μέχρι σήμερα, μας έχει δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά μας:
Γιατί δεν υπογράφει η Ε.Ε. με τη Τουρκία μια διακρατική συμφωνία ώστε να μεταφέρονται με διαφανείς και συντεταγμένες διαδικασίες οι πρόσφυγες, από τα παράλια της Τουρκίας στις χώρες επιλογής των, μέσω Ελλάδας και με ασφαλεί μέσα μεταφοράς;
Γιατί πρέπει να χάνονται αθώες ψυχές στο αιματοβαμμένο Αιγαίο, όταν υπάρχει τρόπος για να σωθούν και μάλιστα απλός; Με αποφάσεις που βγαίνουν μέσα από υπαρξιακή διαδικασία.
Γιατί δεν συλλαμβάνονται πλέον οι μεταφορείς - κατά το παλαιότερο όρο δουλέμποροι; Μήπως γιατί πρέπει να ξαναγυρίσουν στα απέναντι παράλια να μεταφέρουν κι άλλους;

Με τσι γειές σας ...

Σχόλια