Διαρροή από Άγκυρα: Το καταδρομικό «Μόσχα» 60 χιλ. από την ΤουρκίαΣτα ανοιχτά της Λατάκειας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Τουρκία έστειλε η Ρωσία το καταδρομικό με την ονομασία Μόσχα το οποίο είναι εξοπλισμένο με αντιαεροπορικό σύστημα παρόμοιο με εκείνο των S300, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το mignatiou.com, ο τουρκικός Tύπος επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού επιτελείου στρατού σύμφωνα με τις οποίες το αντιτορπιλικό `Μόσχα` στάλθηκε για να διασφαλίσει την ασφάλεια της αεροπορικής της βάσης στην Λατάκεια στην οποία βρίσκονται πάνω από 50 αεροσκάφη και εκατοντάδες στρατιωτικό προσωπικό. Πλέον τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη θα συνοδεύονται και από καταδιωκτικά αεροπλάνα και θα χτυπούν πλέον όλους τους στόχους οι οποίοι αποτελούν πιθανή απειλή. Ανακοινώθηκε επίσης η αναστολή όλων των στρατιωτικών σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

Η Άγκυρα λέει ότι είναι ζωντανοί οι πιλότοι, ενώ η Ρωσία ότι δολοφονήθηκε ο ένας

Οι δύο Ρώσοι πιλότοι είναι ζωντανοί, υποστηρίζει η Άγκυρα, ενώ από την άλλη η Ρωσία ανακοινώνει ότι ο ένας εκ των δύο πιλότων είναι νεκρός.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας, οι δύο Ρώσοι πιλότοι είναι ζωντανοί στα χέρια των Τουρκομάνων μαχητών και η ΜΙΤ είναι σε επαφή μαζί τους για να παραδοθούν στην Τουρκία.

Ωστόσο, από τη Ρωσία το αρχηγείο στρατού αναφέρει ότι αφού έπεσαν οι πιλότοι με το αλεξίπτωτό τους, ο ένας εκ των δύο σκοτώθηκε από πυρά στο εδαφος. Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν επίσης ότι ένας άλλος Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης.

Σχόλια