Ιστοσελίδες του ISIS έχουν την τεχνική υποστήριξη εταιρίας των ΗΠΑ
Ιστοσελίδες του ISIS έχουν την τεχνική υποστήριξη εταιρίας των ΗΠΑ

Περίπου 40 ιστοσελίδες του ISIS χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μιας εταιρείας της Silicon Valley που ονομάζεται Cloudflare

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, ή το Ισλαμικό Κράτος, είναι γνωστό για την προώθηση των δραστηριοτήτων εκμεταλλευόμενο την ανοικτή φύση του Διαδικτύου. Αυτό περιλαμβάνει τη στρατολόγηση μελών μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter, και τη χρήση ιστοσελίδων όπως το YouTube για να δημοσιεύει βίντεο προπαγάνδας.

Μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των διαθέσιμων διαδικτυακών υπηρεσιών για την ασφάλεια των σελίδων τους κατά τις κυβερνοεπιθέσεις και για να κρύψουν τις θέσεις τους.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την αντι-τρομοκρατική ομάδα χάκερ GhostSec, κοντά στις 40 ιστοσελίδες προ-ISIS χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μιας εταιρείας Silicon Valley που ονομάζεται Cloudflare. Το Cloudflare είναι ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου που παρέχει υπηρεσίες για την επιτάχυνση ιστοσελίδων και να τις καθιστά σχεδόν άτρωτες στην κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας, ή DDS,σε κυβερνοεπιθέσεις που μπορούν να υπερφορτώσουν τους ιστοχώρους για να τους φέρουν εκτός σύνδεσης.

Μεταξύ των σελίδων, οι 34 είναι για τη διάδοση της προπαγάνδας, 4 είναι τρομοκρατικά φόρουμ, και 2 προσφοράς τεχνικών υπηρεσιών. Μια σύντομη ανάγνωση των σελίδων έδειξε ότι προωθούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ένα σωρό επαίνους για το ISIS, και ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται ως chatrooms για τους εξτρεμιστές.

Σχόλια