ΧΑΜΟΣ - Πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στην ΤζακάρταΗ πρωτεύουσα της Ινδονησίας συγκλονίστηκε το πρωΐ της Πέμπτης από σειρά εκρήξεων και ανταλλαγές πυροβολισμών στο κέντρο της πόλης κι όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η πρώτη επίθεση έγινε σε τμήμα της Τροχαίας σε μία από τις κεντρικές διασταυρώσεις της Τζακάρτα. Το κτίριο υπέστη σοβαρότατες ζημιές από έκρηξη βόμβας και τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με έναν από τους δράστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ινδονησιακής Αστυνομίας, στρατηγό Αντον, η επίθεση έγινε από άγνωστο αριθμό δραστών με χειροβομβίδες και όπλα και τουλάχιστον ένας επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Στην επίθεση δεν έλαβαν μέρος βομβιστές αυτοκτονίας και σκοτώθηκαν τρεις πολίτες και ένας αστυνομικός, πρόσθεσε.

Ο στρατηγός Αντον δήλωσε ότι στο τέλος Νοεμβρίου οι άρχες είχαν λάβει πληροφορίες για προειδοποίηση του Ισλαμικού Κράτους περί "συναυλίας" - δηλαδή επίθεσης - στην Ινδονησία.

Σε βίντεο που προβάλλονται απο τα τοπικά ΜΜΕ, καταγράφηκε σειρά εκρήξεων σε ένα πάρκινγκ απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, μπροστά από υποκαταστήματα των αλυσίδων Starbucks και Burger King.

Σχόλια