Σύλληψη για δωροδοκία τραπεζικού της Εθνικής Τράπεζας - Έταζε ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ


Ο υποδιευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Γ.Ζ. συνελήφθη για δωροδοκία που αφορά στη χρηματοδότηση επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στις 15:30 της Τετάρτης μέσα στην Τράπεζα, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση...στους εργαζόμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραπεζικός υπάλληλος σε συνάντηση που είχε με άλλο άτομο στην κρεαταγορά πήρε τα χρήματα και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο του στην τράπεζα. Εκεί οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε πάρει μέσα σε συρτάρι του γραφείου του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα, αποτελούν προϊόν εκβιασμού και δωροδοκίας και προέρχονται από υπόθεση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ στην οποία θα μεσολαβούσε ο τραπεζικός υπάλληλος.

Μάλιστα, για την δωροδοκία, εκτός από την αστυνομική έρευνα έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται, ότι ο Γ.Ζ, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας από το 1984, ήταν υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, προερχόμενος από τις τάξεις των Οικολόγων.

Σχόλια