Νέο ραντεβού των αγροτών έξω από τη ΒουλήΜεγάλο συλλαλητήριο το βράδυ της Παρασκευής. Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα. Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Νέο ραντεβού έξω από τη Βουλή έχουν δώσει οι αγρότες οι οποίοι προτίθενται να παραμείνουν στην Αθήνα τουλάχιστονέως το βράδυ ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Πολλοί από τους αγρότες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος σε σκηνές που είχαν στηθεί από το πρωί της Παρσκευής.
Η προσέλευση αγροτών στην πρωτεύουσα από μπλόκα της Βορείου Ελλάδας αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.
Η συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής ήταν μεγάλη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας συμμετείχαν περίπου 10.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα, αλλά και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως μάλιστα ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.


Σχολιάζοντας την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών να προσέλθει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, ο Ρ.Μαρούδας είπε ότι ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του.


Στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αγρότες από την Ιεράπετρα εναπόθεσαν με σεβασμό την ελληνική σημαία, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν ένα κλαδί ελιάς πάνω στη σημαία. Οι αγρότες έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.

Στο Σύνταγμα το δυναμικό "παρών" έδωσε και το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας». Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο, όπου διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής.

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Μαργαρίτης.


πηγή 

Σχόλια