Αντεπίθεση Βαρουφάκη: Καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει ο Οσμπορν

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αποτελεί βαρύ περιστατικό της ασθένειας «βάζω το πόδι στο στόμα», δήλωσε ο Βαρουφάκης απαντώντας στα σχόλια του Οσμπορν.Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αποτελεί βαρύ περιστατικό της ασθένειας «βάζω το πόδι στο στόμα», έκφραση που (σε ελεύθερη απόδοση) μεταφράζεται ως... «καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει», προσθέτοντας ότι τα σκωπτικά σχόλια στο Κοινοβούλιο δεν βοηθούν.Την Τετάρτη, ο Τζόρτζ Όσμπορν, σχολιάζοντας το ότι ο Βαρουφάκης και ο Πολ Μέισον «προσλήφθηκαν» στο Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν, είπε ότι «ο Βαρουφάκης και ο Μέισον επιστρατεύθηκαν επειδή ο Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος.»

Απαντώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε στο CNBC ότι η περίπτωση του Όσμπορν ανήκει στις βαριές περιπτώσεις «βάζω στο πόδι στο στόμα».

«Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιου; Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης «επεκτείνω και υποκρίνομαι». Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό.»

«Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντας με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω.»

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επίσημο ρόλο στο κόμμα των Εργατικών ενώ πρόσθεσε ότι «συνομιλεί με όλους» με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος κι ένα «κοινό πρόγραμμα ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στην άβυσσο», στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση αν πληρώνεται από το Εργατικό Κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε, «φυσικά όχι. Δεν έχω τέτοιου είδους επαφές με κανένα, πόσο μάλλον με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα.»

Σε ότι αφορά την προσφυγική κρίση σημείωσε ότι είναι η «εκδήλωση της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προειδοποιώντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα γίνουν «ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους δύσμοιρους πρόσφυγες»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η Ευρώπη είναι «αρκετά πλούσια» για να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων που την έχουν κατακλύσει, στον απόηχο της αναταραχής στη Συρία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι μια σωστή ένωση με σύνορα τα οποία ελέγχουμε με ανθρώπινο τρόπο, τόνισε στο CNBC από το Παγκόσμιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές στο Αμπου Ντάμπι.

Σχόλια