Η Ελλάδα επιστρέφει σακατεμένη (και με εθνικές απώλειες) στη Δραχμή;Mε ελληνικό αίμα και την Ελλάδα να επιστρέφει σακατεμένη (και με εθνικές απώλειες) στη Δραχμή κινδυνεύει να ολοκληρωθεί το δράμα των Μνημονίων.

Τα όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο μάς προετοιμάζουν νέα εθνικά δράματα ενώ οι πρωτοφανείς και θανάσιμες ανεπάρκειες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τερματίζει το πεντάλ της ανικανότητας, της ασχετοσύνης και της ανεπάρκειας σε συνδυασμό με προκλητικές ενέργειες όπως οι Υποκλοπές του κατασκευασμένου εσωτερικού εχθρού αλλά και των εταίρων μας έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ τον ουρανό που μαυρίζει πάνω από τα κεφάλια μας.

Η Ελλάδα κατάφερε να είναι πιο μόνη από ποτέ και τα απεγνωσμένα ταξίδια του πρωθυπουργού μόνο οδύνες μάς υπόσχονται ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση-νεκρολογία ενός λαού. Γιατί τι άλλο μπορεί να φέρει ο καλπασμός των άμεσων και έμμεσων φόρων;

Αυτό που πολλοί φορβόντουσαν, ότι δηλαδή η θητεία της κυβέρνησης πρώτη φορά Αριστερά θα μπορούσε να καταλήξει σε εθνικό διαμελισμό και Δραχμή μοιάζει με εφιάλτη που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων κολασμένων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος ολοκληρώνει την Εθνική Τραγωδία την οποία η Ιστορία ετοιμάζεται να εντάξει στην περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα.

Τα δημοσιεύματα μεγάλων γερμανικών εφημερίδων είναι χαρακτηριστικά:

Η ελληνική κρίση χρέους επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, γράφει η εφημερίδαHandelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Ελληνικό δράμα, τέταρτη πράξη». H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Για μια ακόμα φορά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Αθήνα και δανειστές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Αν και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, ο χρόνος πιέζει. Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία τον Ιούλιο. (…) Ωστόσο η κυβέρνηση Τσίπρα έχει να αντιμετωπίσει και την ισχνή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην ελληνική βουλή. Σε ενδεχόμενες ψηφοφορίες για νέα λιτότητα και μεταρρυθμίσεις αρκεί μόνο τρεις βουλευτές να ψηφίσουν «όχι» για να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Το τελευταίο που χρειάζονται τώρα Αθήνα και Ευρώπη είναι πρόωρες εκλογές και μια πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα. Διότι η χώρα δεν αγωνίζεται μόνο για να επιπλεύσει οικονομικά. Έχει να αντιμετωπίσει και την προσφυγική κρίση. Μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλούσε “μια μεγάλη πολυδιάστατη κρίση στη νοτιοανατολική Ευρώπη“, προειδοποιεί διπλωμάτης μεγάλης χώρας-μέλους της ΕΕ».

«Βοήθεια για την Ελλάδα», επιγράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung άρθρο της για την αναγκαιότητα μιας ευρωπαϊκής λύσης στην προσφυγική κρίση, με την οποία θα ανακουφιζόταν η Ελλάδα. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Η δυσπιστία των Ελλήνων έναντι των υποσχέσεων της Κομισιόν οφείλεται στις, μέχρι τώρα, εμπειρίες τους με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ. Τον Οκτώβριο του 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωνε συμφωνία με την Τουρκία για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες της ακτοφυλακής στο Αιγαίο, η οποία, όπως αναμένονταν, δεν λειτούργησε. Το ίδιο ισχύει και για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου είχαν μετεγκατασταθεί περίπου 900 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 0,5%.»

Σχόλια