Κυβερνητικές πηγές: Δεν περνάνε από τη Βουλή τα προληπτικά μέτρα - Θα απαιτηθεί και δεύτερο eurogroup
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως όλες οι πλευρές έχουν κατανοήσει πως τα προληπτικά μέτρα είναι αδύνατο να περάσουν από τη βουλή και σημειώνει πως στο Eurogroup θα τεθούν ως «πακέτο» το χρέος και ο αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής.

Αναλυτικά σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με την τοποθέτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa πως «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως: «Το έχουμε κατοχυρώσει αυτό. Το έχουν καταλάβει. Είναι γελοίο να πας στην Βουλή αντί για μέτρα 5,4 , 7 ή 9. Δεν υπάρχει αυτό. Δεν συζητάμε υπό αίρεση μέτρα ή μέτρα που θα τα πάρουμε μετά πίσω. Ξέρουν ότι δεν μπλοφάρουμε. Δεν περνάνε από την Βουλή.»

«Στο Eurogroup θα πάει πακέτο χρέος και αυτόματος μηχανισμός προσαρμογής. Βελτιωμένος, ξεκάθαρος και αξιόπιστος. Κινούμαστε στο να περάσει η πρόταση μας, ο «κόφτης».

«Θα χρειαστεί και δεύτερο Eurogroup για να κλείσει η αξιολόγηση. Θα περιλαμβάνει συζήτηση για το χρέος, τεχνικές και πολιτικές πλευρές. Θα υπάρχει θετικό σήμα από το πρώτο Eurogroup και μετά στο τακτικό θα κλείσει η συμφωνία. Θα χρειαστεί και δεύτερο Eurogroup γιατί Γερμανία, Φιλανδία, Ολλανδία θα πάνε στη Βουλή για την εκταμίευση από την πρώτη αξιολόγηση και θα πουν ότι το ΔΝΤ συμφωνεί. Το ΔΝΤ από την πλευρά του στο Δ.Σ πρέπει να πει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.»

Σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση πριν από το Eurogroup το ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε: «Μιλάμε συνεχώς. Δια ζώσης ή με τελεκόνφερανς θα υπάρχει συμφωνία πριν από το γιούρογκρουπ. Θα έχουν μείνει λεπτομέρειες μόνο. Ένα – δύο ζητήματα.»

Πηγή: skai.gr

Σχόλια