Το κούρεμα του ελληνικού χρέους διχάζει βαθιά τη Γερμανία και τη Γαλλία


Με αποτυχία απειλείται το Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που παρουσιάζει Γερμανία και Γαλλία να είναι βαθιά διχασμένες για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, o Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν είναι υπέρ των ελαφρύνσεων για την Ελλάδα θεωρώντας πως θα βοηθήσουν την ελληνική
κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφιση των μέτρων που απαιτούν οι δανειστές, εν αντιθέσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τις απορρίπτει κατηγορηματικά.

Μάλιστα, το Der Spiegel επισημαίνει ότι και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ (πρόεδρος της Κομισιόν) θεωρεί τις απαιτήσεις για προληπτικά μέτρα ως πολιτικά ευαίσθητο θέμα.

Την άποψη της Γερμανίας ασπάζονται Φιλανδία και Αυστρία, ενώ στο πλευρό της Ελλάδας, δίπλα στη Γαλλία, τάσσεται η Πορτογαλία.

Επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί το γεγονός ότι και το ΔΝΤ -το οποίο κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα νέα πρόταση- τάσσεται υπέρ ενός εκτεταμένου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες, το περιοδικό αναφέρει πως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους απειλεί τη συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σχόλια