Ποιος είναι ο δράστης του μακελειού στη Νίκαια - «Αλλάχ Ακμπάρ» τα τελευταία του λόγια πριν πέσει νεκρός από τους αστυνομικούς

Τουλάχιστον 84 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, και δεκάδες τραυματίες, άφησε πίσω του ο μακελάρης της Νίκαιας, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ονομάζεται Mohamed Lahouaiej Bouhlel , ήταν κάτοικος Νίκαιας, Γαλλο-Τυνησιακής καταγωγής, 31 ετών και εργαζόταν ως οδηγός του μοιραίου φορτηγού. Ο Bouhlel φέρεται, σύμφωνα με μάρτυρες, να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» λίγο πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί και αφού είχε σπείρει τον θάνατο ρίχνοντας το φορτηγό του πάνω στο πλήθος που είχε μαζευτεί στη Νίκαια για να γιορτάσει την Ημέρα της Βαστίλης. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι ο δράστης είχε παρκάρει στο σημείο όπου αργότερα έγινε το μακελειό για περισσότερες από εννέα ώρες, λέγοντας ότι στο φορτηγό μετέφερε παγωτό. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες και όπλα.


Συγκλονιστικές στιγμές από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας η οποία στέρησε τη ζωή σε 84 άτομα κατέγραψε μια πολίτης με το κινητό της. Οπως είχε ήδη γίνει γνωστό ο οδηγός του φορτηγού είχε ανοίξει πυρ πριν σκοτωθεί από την αστυνομία. Στο βίντεο ακούγονται ολοκάθαρα οι πυροβολισμοί της αστυνομίας για να σταματήσει το φορτηγό καθώς και οι κραυγές αγωνίας διάφορων ανθρώπων που βρίσκονται στο χώρο της επίθεσης.

Σχόλια