Νέα εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009Σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας " Η Δημοκρατία" που αναφέρονταν σεπαρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απεστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας με τίτλο " Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά" με ημερομηνία 29 Αυγούστου και ένα ακόμα με τίτλο " Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες" με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.
Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.
Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009. Πλέον, το ζήτημα βρίσκεται και πάλι ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για νέα κρίση.
Μάλιστα η δικαστική εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις εκ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου από τον Αρειο Πάγο έγινε μετά από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου.
http://www.newsit.gr/

Σχόλια