Είδηση-«βόμβα»: Κόβεται ο Αλαφούζος; Έντονες φήμες ότι… χάνει την άδεια ο ΣΚΑΪ!Στον έλεγχο πόθεν έσχες φέρεται σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ότι «κόβεται» ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 43,6 εκατομμύρια ευρώ που έδωσεγια να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια του ΣΚΑΪ!

Η αλήθεια είναι ότι, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο RPNtv.gr, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους υπόλοιπους διεκδικητές, σχετικά με το πως κατάφερε να καταθέσει την εγγυητική (3 εκατ. ευρώ), αλλά και να διαθέσει το πρώτος μέρος του απαιτούμενου αντιτίμου, όταν η προσωπική του περιουσία είναι δεσμευμένη μετά από εισαγγελική παραγγελία (βλ. οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου) και ερευνάται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)…
Η επιφύλαξη που κρατά η κυβέρνηση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το RPNtv.gr έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο, νομότυπα, έγκυρα και fair, μπορεί να έχει μπει στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο ΣΚΑΪ, οπότε τα χρήματα, εφόσον μπορούν να δικαιολογηθούν από τον επενδυτή, όπως και το μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας, τότε η κερδισμένη άδεια ασφαλώς και θα έχει ισχύει, άρα και το κανάλι θα συνεχίσει να εκπέμπει.
Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι, το RPNtv.gr σας έχει και για αυτό ενημερώσει, δηλαδή, πως σύμφωνα με πληροφορίες, όντως υπάρχει επενδυτής και ακούει στο όνομα της κυρίας Μαριάννα Λάτση… Αν λοιπόν όλα είναι καμωμένα σωστά, τότε δεν θα προκύψει καμία απολύτως εμπλοκή.
Εν τούτοις, υπάρχουν και οι πληροφορίες που λένε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα είναι εκείνος, ο οποίος τελικά θα πάρει την τέταρτη τηλεοπτική άδεια, μέσα από τα χέρια του ΣΚΑΪ, καθώς τα επόμενα βήματα που ακολουθούν, θα είναι κατ’ αρχάς ο εξονυχιστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των νικητών, διαδικασία που θα πάρει πέντε (εργάσιμες) ημέρες.
Στην διαδικασία αυτή, λοιπόν, οι πληροφορίες αυτές λένε ότι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, μάλλον «κόβεται», γιατί η οικονομική επιτροπή και το κέντρο ελέγχου διαπιστώνουν πως και πάλι κάτι δεν έχει προβλέψει εγκαίρως να το κάμει απολύτως φανερά και σωστά…
Να σημειωθεί ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει στείλει εντολή δέσμευσης σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, οπότε θα πρέπει τώρα να αποδειχτεί τι έχει συμβεί με τον όμιλο ΣΚΑΪ και μπόρεσε να έχει αδέσμευτα χρήματα…
Σε περίπτωση πάντως που κάποια οικονομική προσφορά, όπως αυτή του κ. Αλαφούζου, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, την εν λόγω άδεια παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, που εν προκειμένω είναι το σχήμα DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, δηλαδή ο κ. Ιβάν Σαββίδης με 61,5 εκατ. ευρώ, όποτε γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες και σε αυτόν, ο οποίος επίσης θα πρέπει να μπορεί να δικαιολογήσει εντός 5 ημέρων τα χρήματα της προσφοράς του.
Όσον αφορά στην κυβέρνηση, επικοινωνιακά θα υποστηρίξει, ότι επί της δημοπρασίας ναι μεν πήρε άδεια ένας τηλεοπτικός σταθμός σαν το ΣΚΑΪ, κι ας μην είναι αρεστός στην κυβέρνηση, τηρώντας κι αυτός και η κυβέρνηση τις διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. Όμως το κράτος τηρώντας το νόμιμο και το ηθικό, όχι παίζοντας παιχνίδια διαπλοκής όπως προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και δεν ανέχεται κανένα επιχειρηματία ή επιχείρηση που φοροδιαφεύγουν και που ξεπλένουν «μαύρο χρήμα»!
Παρ’ όλα αυτά, το RPNtv.gr επιμένει ότι είναι πολύ πιθανό ο κ. Αλαφούζος να εμφανίσει κάποιον νόμιμο στρατηγικό επενδυτή ή κάποιου άλλους είδους φανερή και εμπρόθεσμη συμφωνία (βλ. Μαριάννα Λάτση ή όμιλο Λάτση), δικαιολογώντας το πως έκανε χρήση των χρημάτων αυτών…
http://rpntv.gr/

Σχόλια