Βόμβα με 495 μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας στη ΒουλήΝέα λίστα με φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας οι οποίοι είχαν καταθέσεις στηνΕλβετία το έτος 2010 παρέδωσαν πριν από μερικές ημέρες οι εισαγγελικές αρχές του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στις ελληνικές φορολογικές και δικαστικές αρχές.

Τη σχετική γνωστοποίηση έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την διαπλοκήκαι σημείωσε ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

«Πρόκειται για στοιχεία του 2010 χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη παραδώσει τη λίστα στον εισαγγελέα και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές προκειμένου να εκδοθούν σύντομα εντολές ελέγχου.
Η ταυτοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει

Η νέα λίστα των 495 ονομάτων αφορά, όπως τονίσθηκε, καταθέσεις που υπήρχαν στην Ελβετία κατά το έτος 2010 και σε αυτήν περιλαμβάνονται και καταθέτες οι οποίοι βρίσκονταν και στην αρχική λίστα Μπόργιανς. Η ταυτοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα πρόκειται να εκδοθούν οι εντολές ελέγχου για το έτος 2010 που αφορούν στην αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Σχόλια