Ο Βαρουφάκης καταγγέλλει τον Στουρνάρα ότι υπονόμευε την ελληνική κυβέρνηση στους ξένους«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο real.gr, απαντώντας στον διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε στον Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσε με σκοπό να πείσει ότι πρέπει να κουρευτεί το χρέος, ενώ ο κ. Στουρνάρας, αν και είχε «ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους», έλεγε στον διοικητή της ΕΚΤ να μην τον ακούει.
Ολόκληρη η δήλωση:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φρανκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Σχόλια