Σκάνε «βόμβες» με ονόματα και διευθύνσεις για τη διαπλοκή και τη ΝΔ


Δεν διήρκησε πολύ το κλίμα χαλαρότητας της Πέμπτης με το σουαρέ στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έπεσε εκ νέου στα βαθιά για την προετοιμασία της μετωπικής σύγκρουσης της Δευτέρας με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας σε πηγαδάκια το βράδυ της Πέμπτης αποκρινόμενος στην αγωνία των βουλευτών τόνισε πως «θα πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».
Στόχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι έχοντας κάποιες πρώτες θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας, να ολοκληρώσει τη ρελάνς που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με αιφνιδιαστική κίνηση σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας να αρθρώσει έστω και μία λέξη για τη διαπλοκή παρά το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες εκεί είχε βασίσει όλη τη ρητορική του.
«Πέταξε λευκή πετσέτα» είχαν σχολιάσει τότε κύκλοι του Μαξίμου για την αναπάντεχη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι να καταδείξει την ευθεία και πλέον απροκάλυπτη ταύτιση της Νέας Δημοκρατίας (και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού) με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα των καναλαρχών. «Συμπεριφέρονται σαν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα χρήματα για τις άδειες» σχολίασε δηκτικά για τη ΝΔ ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως πλέον αποτελεί σχεδόν επίσημο γραφείο Τύπου των ιδιοκτητών καναλιών.

Πολεμικές προετοιμασίες στο ΜαξίμουΉδη από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κοινοβουλευτική σύγκρουση, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη να έχουν περάσει το κατώφλι του Μαξίμου.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως και αυτή η προσπάθεια της ΝΔ να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με αφορμή το μείζον θέμα των αδειών, σε μία προσπάθεια να περάσει το μήνυμα πως «είμαστε όλοι ίδιοι» θα πέσει στο κενό.
Το «μενού» του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει… τα πάντα.
Από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το πάρτι εξετάσεων του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, Μάριου Σαλμά και τις τυχόν ευθύνες Βορίδη, μέχρι και φυσικά υποθέσεις που φτάνουν στην κορυφή της γαλάζιας πυραμίδας.
Το θαλασσοδάνειο του Κήρυκα Χανίων, ιδιοκτησίας Μητσοτάκη, το οποίο αποπληρώθηκε από τους φορολογούμενους μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, το τρίγωνο της διαπλοκής όπως έχει ξεδιπλωθεί μέσα από το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, το σκάνδαλο της Siemens που φέρνει σε μόνιμη αμηχανία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα θαλασσοδάνεια 420 εκατ. ευρώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το πάρτι που είχαν στήσει τόσα χρόνια με την Attica Bank και πολλά άλλα.
Το σίγουρο είναι διαμηνύουν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον πως «θα ειπωθούν όλα, με ονόματα και διευθύνσεις», παραπέμποντας στην… υπόσχεση που δόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας…

Σχόλια