Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν


Μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο μέχρι την Κυριακή, αναμένεται – πλην συγκλονιστικού απροόπτου- αναμένεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες , αρκετές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, το κυβερνητικό σχήμα ευέλικτο, ενώ αναμένεται να υπάρχει «λίφτινγκ» σε πρόσωπα, αλλά και υπουργεία.

Νέα υπουργεία – νέα πρόσωπα


Την ώρα που τα μέτωπα των τηλεοπτικών αδειών και της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι ορθάνοιχτα, ο πρωθυπουργός έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Η βελτίωση της καθημερινότητας, ο καλύτερος συντονισμός και η είσοδος της νέας γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο είναι οι προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί με την είσοδο νέων ηλικιακά επιστημόνων στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, αναμένεται να υπάρξουν τομές στις αρμοδιότητες και στη λειτουργικότητα των υπουργείων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Όλγα Γεροβασίλη θα μετακινηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου σε κάποιο υπουργείο, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να μπει ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο Διευθυντής του Οικονομικού του γραφείου, Δημήτρης Λιάκος.

Είσοδο στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να κάνει τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά ως πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στην κυβέρνηση θα υπάρξει είσοδος ενός προσώπου – έκπληξη που δεν έχει ακουστεί ακόμα σε κανένα ρεπορτάζ, ενώ ο Νίκος Παππάς αναμένεται να αναβαθμιστεί…

Καραμπόλες της τελευταίας στιγμής

Όπως σε κάθε ανασχηματισμό, δεν αποκλείεται να υπάρχουν καραμπόλες της τελευταίας στιγμής και να αλλάξει η σύνθεση του ανασχηματισμού, αν και ο Αλέξης Τσίπραςπροσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες.

Όπως και να έχει, οι επιλογές κάποιων προσώπων θα προκαλέσουν δυσαρέσκεια, όποτε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μετρήσει σίγουρα τις επιλογές του και την υποστήριξη που θα χάσει από ορισμένα στελέχη του.

Ανασχηματισμός και όχι αναμασηματισμός

Το θέμα είναι να γίνει ανασχηματισμός και όχι αναμασηματισμός με παλιά πρόσωπα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα σε νέες θέσεις κι ακόμα περισσότερο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει ανασχηματισμός εντυπωσιασμού, που θα «καεί» σύντομα για τον έναν ή τον άλλον λόγο.

Οι προηγούμενοι μήνες έδειξαν πως χρειάζονται άτομα με γνώση, τόλμη και εμπειρία και όχι εμπαθείς στην κοινωνία και στους χώρους από τους οποίους προέρχονται και εκπροσωπούν.

Σημαντικό είναι, επίσης, άπαντες να έχουν ελεγχθεί, προκειμένου να μην βρεθούν προ σκανδάλων…

Σχόλια