Η ελάφρυνση «χρέους» στην ατζέντα της επίσκεψης Ομπάμα – «Φρούριο» η πρωτεύουσα


Τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη ως πρόεδρος των ΗΠΑ, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα και επόμενο τη Γερμανία, πραγματοποιεί από αύριο ο Μπάρακ Ομπάμα σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει μεταξύ άλλων του ευρωπαίους από το σοκ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ταχθεί μεταξύ άλλων υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ θα επιμείνει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή λίγες ώρες πριν την άφιξή του ο Μπάρακ Ομπάμα τονίζει ότι « θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στις ελληνικές αρχές που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για την ασφαλή παραμονή του Αμερικανού προέδρου στη χώρα μας.
Από το πρωί έχουν τεθεί τα μέτρα σε πλήρη εφαρμογή με περιπολίες περίπου 5 χιλιάδων αστυνομικών ενώ στη χώρα μας βρίσκονται 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.

Άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία ενώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών θα αποτελούν τον προπομπό στα σημεία επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Σχόλια