Αποκάλυψη Μοσκοβισί: Μόνο μία χώρα και η Ν.Δ. έχει πρόβλημα με τις εξαγγελίες Τσίπρα
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών, μετά και το άρθρο κόλαφο του κ. Μοσκοβισί κατά του Σόιμπλε και του Πολ Τόμσεν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε ότι μόνο μια χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε τη πεποίθηση ότι αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Επίτροπος επαναδιατύπωσε στον Πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν έχει καμιά επίπτωση στους στόχους της Συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Νωρίτερα, τόσο ο Φρανσουά Ολάντ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, τάχθηκαν σαφώς υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Παράλληλα, στο πλευρό της Αθήνας, μέχρι στιγμής έχουν ταχθεί οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες (Τζιάνι Πιτέλα), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Μάρτιν Σουλτς), ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη χαρακωμάτων με το Βερολίνο του Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Σχόλια