Πιτέλα: Το διαβολικό χέρι του Σόιμπλε πίσω από την απόφαση όνειδος για την Ελλάδα
Οι ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών είναι εξοργισμένοι με την απόφαση του Eurogroup να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.
«Πίσω από αυτή την απόφαση είναι το διαβολικό χέρι του Σόιμπλε»

Ο πρόεδρος των Σ&Δ, Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε: «Η απόφαση της Ευρωζώνης είναι ντροπιαστική. Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται το διαβολικό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτη η ανταλλαγή δίκαιων και απαραίτητων κοινωνικών μέτρων, όπως η στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με το θέμα του χρέους».

«Πολλοί καταξιωμένοι οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αποδέχονται ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Μας καλούν να τελειώσουμε τη λιτότητα σε αυτή τη χώρα. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη συνεισφέρει πολύ. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την βλαβερή απόφαση για το καλό τόσο των Ελλήνων, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνέχισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε πολιτική κίνηση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Τζ. Πιτέλα και όπως χαρακτηριστικά έγραψε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Noi stiamo con i greci!», δηλαδή «Εμείς είμαστε με τους Έλληνες!».

Σχόλια