«Βόμβα από MNI: Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ έκαναν πραξικόπημα

Ως μονομερή ενέργεια χαρακτηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να "παγώσει" την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Όπως δηλώνει η ίδια πηγή στο πρακτορείο MNI, υπάρχει έντονη διαφοροποίηση ανάμεσα στην Κομισιόν και στο Eurogroup όσον αφορά τις αιφνιδιαστικές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για συνταξιούχους και νησιώτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η Κομισιόν εάν ήταν ενήμερη για τον "μποναμά" του κ. Τσίπρα, δεν θα εξέφραζε καμία ένσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη στήριξη των κκ. Μοσκοβισί, Ολάντ και Σαπέν στην πολιτική αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το MNI στο ρεπορτάζ - βόμβα επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ρήξη ανάμεσα στην Κομισιόν και στο Eurogroup. Επι της ουσίας, το MNI το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή από την Κομισιόν, αναφέρει ότι το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να "παγώσουν" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Επι της ουσίας περιγράφει ένα είδος "πραξικοπήματος" εκ μέρους του Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ανακοίνωσή του σημείωνε πως το πόρισμα των θεσμών για το δημοσιονομικό αποτύπωμα των εξαγγελιών Τσίπρα αναμένεται τον Ιανουάριο, και μέχρι τότε θα παραμείνει παγωμένη και η ελάφρυνση του χρέους. Σύμφωνα με Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο, η Αθήνα περιμένει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση για ξεπάγωμα των μέτρων εντός του Δεκέμβρη.

Σχόλια