Οι έξι αλήθειες: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά ό,τι και το ΔΝΤ
Οτι ζητάει το ΔΝΤ ζητά και ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι ουσιαστικά αναφέρεται σε μείωση του αφορολόγητου, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μειώσεις φόρων μόνο στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές:

1. Ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί ότι «πρέπει να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και με την επιθετική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Με ποιον άλλον τρόπο, πέραν της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, προτείνει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης; Τι εννοεί; Μείωση του αφορολογήτου; Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ζητάει το ΔΝΤ!

2. Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει πως «πρέπει να υπάρξει εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων», διαφορετικά «η ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολη». Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης ζητά να βγουν στο σφυρί όλα τα σπίτια χωρίς καμία προστασία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας…

3. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται «μείωση φόρων στα μερίσματα, στο 5% από το 15%». Υπόσχεται δηλαδή μειώσεις φόρων μόνο στα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

4. Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα και όταν ερωτάται, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων 4,5 δισ. ευρώ. Συμφωνεί, όπως πάντα, με τις απαιτήσεις των δανειστών. Έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι «θα δεσμευθούμε στην εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ενώ δεν κρύβει ότι στόχος του είναι η πλήρης «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας».

5. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τη δήλωση του τομεάρχη του κ. Βρούτση για το «απαράδεκτο βέτο του υπουργού στις ομαδικές απολύσεις»; Για μία ακόμη φορά συντάσσεται με το ΔΝΤ και την εγχώρια επιχειρηματική ελίτ που ζητά διαρκώς εμβάθυνση του εργασιακού μεσαίωνα με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ την ίδια ώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία.

6. Και οι αγρότες, όμως, δεν μένουν έξω από τα πλάνα του κ. Μητσοτάκη. «Πρέπει«, δηλώνει, »οι Έλληνες αγρότες να γίνουν περισσότερο επιχειρηματίες», γεγονός που σημαίνει ότι και στον αγροτικό τομέα θα υπάρξουν μέτρα σε βάρος του μικρού αγρότη. Μοναδικοί ωφελημένοι κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες που αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% του αγροτικού κόσμου.

Σχόλια