Οι “επενδύσεις” της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γαλλία. Κινητά, ακίνητα και…γαμπροίΜία ιδιαίτερη προτίμηση στη Γαλλία δείχνει η οικογένεια Μητσοτάκη και ιδίως οι γυναίκες της.
Τελευταίο “κρούσμα” η Μαρέβα Γκραμπόβσκι που αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%,για 28.000 το τ.μ. και συνολικό τίμημα 1,5 εκ. ευρώ.

Το ακίνητο αυτό, μπορεί να μην είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες του Κυριάκου, όπως και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο της Μαρέβας, γιατί ήταν λέει “σε διάσταση” με τη σύζυγό του αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ είναι δηλωμένο στη γαλλική εφορία…

Άλλο παράδειγμα η Ντόρα Μπακογιάννη που σύμφωνα με το δικό της πόθεν έσχες έχει μαζί με το σύζυγό της συνολικά 25 ακίνητα, 2 εκ των οποίων αποτελούν εκτάσεις περίπου 75.000 τ.μ. στη Savoie της Γαλλίας, αν και όπως δηλώνει είναι δεσμευμένα από την κοινότητα.
Ιδιαίτερη σχέση με τη Γαλλία έχει και η έτερη αδελφή του Κυριάκου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη-Gourdain, η οποία εκτός από το γεγονός ότι έχει παντρευτεί Γάλλο, πριν από ένα περίπου χρόνο μπήκε στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών. Συγκεκριμένα, οι γαλλικές αρχές ερευνούσαν τα περιουσιακά στοιχεία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη λόγω της δράσης της σε ΜΚΟ και φέρονται να είχαν ζητήσει και τη συνδρομή του ΣΔΟΕ για να διασταυρώσουν τα οικονομικά της στοιχεία και στην Ελλάδα, αν και με ποιο καθεστώς φορολογείται…

http://thefaq.gr/

Σχόλια