Ολοταχώς στο εμφύλιο χάος η Τουρκία – Δεν έχει σημασία τι θα «βγει» στο δημοψήφισμα
Την άποψη ότι δεν έχει σημασία τι θα βγει από τις κάλπες του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, η Τουρκία θα βυθιστεί στο χάος έτσι κι αλλιώς, εξέφρασε σε άρθρο του στην τουρκική Τ24 ο Χασάν Τζεμάλ.


Ο Χασάν Τζεμάλ υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν κι ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα εναλλακτικό πρότυπο.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η εναλλακτική τότε μετά τις 16 Απριλίου η χώρα θα βυθιστεί στο χάος ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Να σημειωθεί ότι την ίδια «αίσθηση» έχουν και κύκλοι των Αθηνών, που επίσης θεωρούν προδιαγεγραμμένη την πορεία της Τουρκίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Οι αθηναϊκοί κύκλοι κρίνουν ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν έχει φτιάξει ένα κομματικό παραστρατιωτικό μηχανισμό, η εμφύλια σύγκρουσή του με το κοσμικό κομμάτι της χώρας είναι αναπόφευκτη.

Ήδη στελέχη του κόμματος Ερντογάν έχουν προειδοποιήσει ανοιχτά για εμφύλιο εάν χάσει το δημοψήφισμα ο αφέντης τους, αλλά αποκρύπτουν ότι οι πιθανότητες να συμβεί εμφύλιος είναι ίσες και με το εάν κερδίσει το δημοψήφισμα.

Σχόλια