Και χωρίς λύση η Κύπρος θα γίνει Ντουμπάι και στα Κατεχόμενα θα πεινάνε
Προφανώς και οι Τούρκοι δεν έχουν καταλάβει ότι την «πάτησαν» άσχημα στην Κύπρο.


Και την πάτησαν άσχημα διότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, κατέλαβαν τη λάθος πλευρά του νησιού.

Γιατί η βόρεια πλευρά είναι η… «λάθος»; Γιατί δεν έχει υδρογονάνθρακες.

Όλα τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Κύπρου βρίσκονται στα νότια του νησιού, που σημαίνει ότι οι Τουρκοκύπριοι (δηλαδή οι Έλληνες εξισλαμισμένοι-τουρκεμένοι Κύπριοι), θα έχουν μερίδιο από αυτό τον πλούτο μόνο εάν αποτελέσουν ένα και αδιαίρετο κράτος με τα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εάν τα Κατεχόμενα ενωθούν με την Τουρκία ή εάν το ψευδοκράτος αναγνωριστεί διεθνώς ως κράτος, τότε οι Τουρκοκύπριοι δεν λαμβάνουν τίποτα.

Ναι, η Κύπρος θα έχει και τυπικά διχοτομηθεί αλλά η νότια θα είναι ακόμα πιο πλούσια, ένα άλλο Ντουμπάι, ενώ στη βόρεια Κύπρο θα βουλιάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια.

Οπότε, οι απειλές του κατοχικού ηγέτη Ακιντζί, ότι «αν δεν υπάρξει λύση, θα υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ [ψευδοκράτος]», είναι κενές περιεχομένου εάν απευθύνονται προς την ελληνική πλευρά αλλά άκρως ανησυχητικές εάν απευθύνονται προς τους Τουρκοκύπριους.

Διότι οι Τουρκοκύπριοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το μοναδικό τους συμφέρον για την ευημερία τους είναι να ζήσουν σε μια ενωμένη και αδιαίρετη πατρίδα με τους χριστιανούς συμπατριώτες τους.

Μια διεθνώς αναγνωρισμένη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όχι μόνο δεν θα βελτιώσει την κατάστασή τους αλλά θα την επιδεινώσει και μάλιστα επίσημα και δίχως διαφυγή, αφού δεν θα μπορούν να επικαλεστούν ποτέ ξανά ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκείνης που έχει και τους υδρογονάνθρακες.

Αξίζει να παραθέσουμε τι δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί:

«Αν δεν αλλάξουν τη στάση τους, δύο χωριστά κράτη εδραιώνονται στο νησί και θα υποχρεωθούν εντέλει να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ […]. Ως ΤΔΒΚ είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε υπό μία ομοσπονδιακή σκέπη και να μετατρέψουμε την ΤΔΒΚ σε ιδρυτικό τουρκοκυπριακό κρατίδιο. Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως. Αλλά ακόμα κι αν δε συμβεί, η ΤΔΒΚ δεν καταργείται. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει υποχρεωτικά αποδεκτή η ύπαρξη δύο διαφορετικών κρατών στις δύο περιοχές. Τόσο απ’ αυτούς, αλλά και απ’ όσους εθελοτυφλούν σήμερα σε αυτό το λάθος».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Ακιντζί και στον Σεφά Καραχασάν της Milliyet.

«Στόχος μου είναι η επίλυση. Η ζωή κυλάει. Και αυτή η διαδικασία είναι η τελευταία δοκιμασία της ομοσπονδιακή λύσης… Δεν είναι μόνο οι τουρκοκύπριοι που αισθάνονται την ανάγκη [της λύσης]. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αισθάνονται αναγκαία τη λύση».

Προφανώς και δεν έχει καταλάβει κάτι σημαντικό ο Ακιντζί.

Από τη στιγμή που οι υδρογονάνθρακες βρέθηκαν στα νότια της Κύπρου, δηλαδή στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν είναι αναγκαία καμία λύση.

Μόνο για τα τουρκικά συμφέροντα είναι αναγκαία, για να βάλουν χέρι σε κοιτάσματα που δεν τους ανήκουν.

Οι πληγές του πολέμου, ύστερα από 43 χρόνια, έχουν γιατρευτεί. Οι σημερινοί 40άρηδες της Κύπρου δεν γνώρισαν ποτέ τα σπίτια των οικογενειών τους που χάθηκαν στην εισβολή. Γνώρισαν άλλα σπίτια και άλλη ζωή.

Η επιθυμία της επιστροφής έχει «ξεθυμάνει», εξάλλου και με τη λύση που προωθείται δεν υπάρχει επιστροφή.

Γιατί λοιπόν η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβιβαστεί με τη λύση που εξυπηρετεί τον κατακτητή και εισβολέα της Κύπρου; Για να μοιραστεί με τον εισβολέα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε μια συμφωνία που η Τουρκία επιδιώκει να έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη;

Να ξεσηκωθεί ο τουρκοκυπριακός λαός, να διώξει τους πράκτορες της Τουρκίας και τον κατοχικό στρατό και να ζητήσει να ενωθεί με τις ελεύθερες περιοχές, σε μια ενιαία αδιαίρετη πατρίδα, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα είναι όλοι ίσοι πολίτες της ίδιας κοινότητας, της κυπριακής.

Η λύση που προωθούν οι Τούρκοι είναι νομιμοποίηση της κατοχής και της εισβολής και μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες.

Αυτή η λύση δεν είναι αναγκαία για την ελληνική πλευρά. Είναι και αδιάφορη.

Όταν η ελεύθερη Κύπρος θα αρχίσει να ωφελείται από τους υδρογονάνθρακες και η κατεχόμενη θα είναι βυθισμένη στη φτώχεια, τότε τον λόγο θα έχει ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Κύπρου για να πει επιτέλους εκείνος τι πραγματικά επιθυμεί και όχι οι εντολοδόχοι των κατακτητών που τον ορίζουν και τον οδηγούν στη δυστυχία.

Οπότε αγαπητέ Μουσταφά Ακιντζί χαλάρωσε με τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Δεν τσιμπάμε…

Εσύ έχεις ανάγκη κι εσύ πρέπει να δώσεις. Δεν είσαι σε θέση να απαιτείς. Εξάλλου σε λίγο θα είσαι αναγκασμένος Μουσταφά Ακιντζί να έρθεις γονατιστός και να εκλιπαρείς για το έλεος της ελληνικής πλευράς, με όλα αυτά που είναι να συμβούν στη «μητέρα πατρίδα» σου.

Τότε μια χαρά θα θυμηθείς και εσύ και οι άλλοι στα Κατεχόμενα την ελληνική σας καταγωγή, πότε εξισλαμίστηκαν οι πρόγονοί σας, θα θυμηθείτε και τα ελληνικά που μιλάγατε σπίτια σας πριν σας επιβάλλουν τα τουρκικά, όλα θα τα θυμηθείτε.

Σχόλια