"Λευκός καπνός" στο Χίλτον! Έκλεισε η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση"Λευκός καπνός" βγήκε από το Χίλτον, με τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρώνεται.
Νωρίτερα, η εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon μετέδωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε σε όλουςτους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, να... τρέξουν τα θέματα σε όλα τα επίπεδα για να κλείσει άμεσα αξιολόγηση, τονίζοντας πως τα "μεγάλα" θέματα -όπως τα εργασιακά και το χρέος- θα μπορούν να συζητηθούν μετά τις γερμανικές εκλογές. Φαίνεται πως η "γραμμή" του Πρωθυπουργού, είχε ως αποτέλεσμα την επίσπευση των διαδικασιών...

"Το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο) θα έχει συμφωνηθεί έως τις 20 Μαρτίου" δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει "κλείσει" το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018. Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις αφορούν τώρα στα μέτρα- αντίμετρα και στα εργασιακά (σ.σ. το staff level agreement δεν αναμένεται να συμπεριλαμβάνει τα μέτρα -αντίμετρα για το 2019).
Σχετικά με τη διαδικασία, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως είναι πιθανόν να παραμείνουν και αύριο στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών. Το ζήτημα αυτό συζητούν αυτήν την ώρα, καθώς υπάρχει ένα διάλειμμα μιας ώρας, για να επικοινωνήσουν οι επικεφαλής των κλιμακίων με τους προϊσταμένους τους στο εξωτερικό.
http://www.newsit.gr

Σχόλια