«Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία» - Οι αριθμοί απασχολουμένων ανά πρωθυπουργό
Πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία μεταβολής του αριθμού απασχολουμένων ανά πρωθυπουργό ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά και πιστοποιούν την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στην ανεργία.

"Όπως ανέφερα και τις προηγούμενες ημέρες από το βήμα της Βουλής, αν θέλουμε να αναρωτηθούμε πού πάει η Ελλάδα και τι έχει προσφέρει η δική μας διακυβέρνηση μπορούμε απλά να σταθούμε στα σαφή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση: Επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου (Οκτ09 – Οκτ11) χάθηκαν 543χιλ θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου (Νοε11 – Μάιος 12) 93χιλ, επί Σαμαρά (Ιούλ 12 – Δεκ 14) 259χιλ. Αντίθετα, επί των ημερών της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα η απασχόληση αυξήθηκε κατά 221χιλ. Τα νούμερα και στον τομέα της απασχόλησης είναι, λοιπόν, αμείλικτα. Αφού η αντιπολίτευση δει τα πραγματικά στοιχεία ας επιδείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση" σημείωσε ο Νίκος Παππάς με ανάρτηση στο facebook.

Με το σχόλιο «Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει την καταστροφολογία...», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραθέτει στο Twitter τα στοιχεία.

Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ: Επί διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου η απασχόληση μειώθηκε κατά 543.000 θέσεις εργασίας. Επί διακυβέρνησης Λ. Παπαδήμου μειώθηκε κατά 93.000 θέσεις εργασίας. Επί διακυβέρνησης Αντ. Σαμαρά μειώθηκε κατά 259.000 θέσεις εργασίας. Αντίθετα, επί διακυβέρνησης Αλ. Τσίπρα η απασχόληση αυξήθηκε κατά 221.000 θέσεις εργασίας.

Δείτε τις αναρτήσεις

Σχόλια