Δημοσκόπηση της Pulse: Η πρώτη μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας - Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔΗ πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24, παρουσιάστηκε απόψε.

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη συνολική συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, σε ποσοστό 76%, έναντι 16% που την αποτιμούν θετικά.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα και αντίμετρα, αποτελούν καινούριο τέταρτο μνημόνιο, ενώ το 74% κρίνουν ότι τα μέτρα και αντίμετρα δεν προδιαγράφου έξοδο από μνημόνια και τέλος της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα εφαρμοστούν, έναντι 55% που θεωρούν ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Στο ερώτημα αν /όταν εφαρμοστούν τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες από τα μέτρα, το 14% απαντούν ναι και το 74% όχι.

Αξιολογώντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, οι ερωτηθέντες κρίνουν θετικά την ομιλία Τσίπρα σε ποσοστό 17% (έναντι 52% που την κρίνουν αρνητικά) και θετικά την ομιλία Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% (έναντι 37% που την κρίνουν αρνητικά).

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά 1% συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 17%, ΝΔ 30%, ΧΑ 7%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,5%, ΚΚΕ 6%, ΠΟΤΑΜΙ 1,5%, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,5%, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2%, ΕΠΑΜ1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%

Σχόλια