Το... μυστικό της σχέσης Βαρουφάκη - Στουρνάρα«Με τον Γιάννη κάναμε οικογενειακή παρέα, αλλά όλα τελείωσαν όταν...»
■ Απολαυστικές οι αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης και για άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου πέραν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και άλλων συντρόφων του.Αναφέρεται, για παράδειγμα, στον Αντώνη Σαμαρά. Ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε τηλεφωνήσει στο σπίτι του έπειτα από συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον είχε συγχαρεί σχετικά με τη θέση που είχε λάβει για την αναδιάρθρωση του χρέους.

■ Επειτα αναφέρεται στη σχέση του με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οπως διηγείται, μαζί με τη Λούκα Κατσέλη, τον Αντρίκο Παπανδρέου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Στουρνάρα ίδρυσαν ένα πρωτοποριακό τμήμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με τον νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος έγιναν τόσο φίλοι, ώστε έκαναν οικογενειακά παρέα και μοιράστηκαν στις εκλογές του 2009 ο ένας στον άλλον το... μυστικό ότι δεν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
■ Οι σχέσεις τους, κατά τον Βαρουφάκη, ο οποίος είχε την άνεση (ή και την αφέλεια) να του λέει ότι συναντάται με τον Σόρος σε ξένα πανεπιστήμια, χάλασαν μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου του ΙΟΒΕ από τον κ. Στουρνάρα. Οι δύο «φίλοι» καβγάδισαν έντονα σε καφέ ξενοδοχείου πέριξ της Ακροπόλεως, όταν ο Στουρνάρας επέμεινε ότι το δεύτερο Μνημόνιο βγαίνει με την πολιτική των τριών τεσσαριών: 4% ανάπτυξη, 4% πλεονάσματα, 4% επιτόκια δανεισμού. Εκεί βγήκαν μαχαίρια, ο Βαρουφάκης τον αμφισβήτησε... Ορθώς, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.
■ Το τέλος της ωραίας αυτής σχέσης γράφτηκε άδοξα. Οταν ο Βαρουφάκης (φωτό αριστερά) ζήτησε εκπαιδευτική άδεια για να διδάξει στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ο μόνος συνάδελφός του που διαφώνησε ανοιχτά στο πανεπιστήμιο κατά τη λήψη της απόφασης ήταν ο... Στουρνάρας (φωτό δεξιά). «Γιατί να του δώσουμε άδεια, για να σορτάρει μαζί με τον Σόρος τα ελληνικά ομόλογα;» τον κατηγόρησε. Τι ωραίοι, ε;

Κ.

Σχόλια