ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ και ο σωματοφυλακας της ΝΤΟΡΑΣ .....Documento: ΝΔ – Gate με πρωταγωνιστή τον Αυγενάκη – Οι συνομιλίες, τα ρουσφέτια, τα δώρα
Η εφημερίδα, επικαλείται στο ρεπορτάζ της τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς κι ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013.
Οι συνομιλίες Αυγενάκη, τα ρουσφέτια και τα δώρα

Όπως αναφέρει η «Documento», από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία -μέρος των οποίων και δημοσιεύει – προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που όχι μόνο είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, ο γαλάζιος βουλευτής φέρεται να να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους προαναφερθέντες συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξαβάνη, με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος και τη σχέση του με τον Λευτέρη Αυγενάκη το ρεπορτάζ της Documento αναφέρει επί λέξει:
«Τα στελέχη του ΣΔΟΕ μέλη του κυκλώματος είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου κατά την περίοδο της κράτησής του».

* Αριστερά ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης με τον οποίο φέρεται να μιλάει ο Λευτέρης Αυγενάκης; Σύμφωνα με την Documento, o ενδιάμεσος στον εκβιασμό της Μάρας Αναστοπούλου δηλώνει ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και μηδενικά εισοδήματα, την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να οδηγεί ακριβά αυτοκίνητα, να παίζει στοιχήματα με ποσά άνω των 200.000 ευρώ τον μήνα και να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης καταστημάτων που λειτουργούν με αχυρανθρώπους. Επίσης, ο Παναγιώτης Μπαμπάμτσης εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο και τον Μητροπολίτη Δωρόθεο.
Στο ρεπορτάζ του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι είναι εκείνη την περίοδο που ο επιχειρηματίας συνομιλεί με τον Λευτέρη Αυγενάκη, για να τον προτρέψει να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Αστέρα, Πολύχρονη Γριβέα, και να του ζητήσει να συνεχίσει τη μίσθωση των καταστημάτων του ξενοδοχείου στον αχυράνθρωπο του. Αντάλλαγμα ένα πουκάμισο για τον βουλευτή και κάποιο άλλο ρούχο για τη σύζυγό του, με τους οποίους ο Μπαμπάμτσης φέρεται να είχε συναντηθεί και ένα διήμερο σε ένα σκάφος.
Και ο φρουρός της Μπακογιάννη συνομιλητής του Μπαμπάμτση
Σχέσεις με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση φέρεται να έχει και ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Γιάννης Σαραντόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως γράφει η «Documento», «o κ. Σαραντόπουλος μιλά συχνά πυκνά με τον Μπαμπάμτση από τον οποίο ζητεί διάφορες χάρες, καθώς ο Μπαμπάμτσης βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τρεις δικαστικούς υπαλλήλους δύο γυναίκες και έναν άντρα οι οποίοι τον εξυπηρετούν για διάφορα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη». Η εφημερίδα παρουσιάζει μάλιστα μία συνομιλία τους, κατά την οποία ο φρουρός της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να ζητεί τη βοήθεια του επιχειρηματία για μία συλληφθείσα για υπόθεση τοκογλυφίας.

Σχόλια