Καταιγιστικές εξελίξεις: Offshore «καίει» πρώην πρωθυπουργό - Όλα τα στοιχεία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Μία ακόμα offshore που «καίει» πρώην πρωθυπουργό, αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η « Kontranews». Διαχειριστής, αυτή τη φορά, εμφανίζεται στενός συνεργάτης του, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διαθέτουν επαρκή στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν το ξέπλυμα βρόμικου πολιτικού χρήματος από τη συγκεκριμένη παράκτια εταιρία.

Καλά πληροφορημένη πηγή της εφημερίδας, διαβεβαιώνει ότι ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore, δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα όπως προκύπτει από τις φορολογικές του δηλώσεις, προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση των μαύρων κεφαλαίων.
Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα για να «παρκάρει» ποσά από φοροδιαφυγή σε φορολογικούς παραδείσους. Η μόνη δραστηριότητα που έχει στο ενεργητικό του είναι μία υπαλληλική σχέση με κορυφαίο πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό… Πρόκειται για έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές που προφανώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Kontranews», του φόρτωσαν και την συγκεκριμένη offshore.
Στην εφημερίδα αναφέρεται, ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν διασταυρώσει επίσης, τη μεταφορά ποσών στην offshore του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού από άλλη παράκτια εταιρία, που συνδέεται με συστημική τράπεζα.
Στην περίπτωση κατά την οποία ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε τα στοιχεία αναγκαστικά θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
Στο δημοσιεύμα της «Kontranews» αναφέρεται ότι ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία ο αχυράνθρωπος επιχειρήσει να καλύψει τον πραγματικό ιδιοκτήτη της offshore, η διασύνδεσή της με άλλη παράκτια εταιρία που διακινούσε μαύρο χρήμα που προερχόταν πιθανότατα από μίζες που χορηγούσαν τραπεζίτες σε πολιτικούς, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Σχόλια