Κωδικός: Σπασμένη καφετιέρα Siemens
O Aλ. Τσίπρας στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αφωνία στο θέμα της Siemens... Δεν συνέβη το ίδιο με την Ντόρα Μπακογιάννη που έσπευσε να κάνει δήλωση...
Ο Αλ. Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της ΝΔ για θέματα ασφάλειας στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, ανέφερε: «Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, είναι οι εκβιαστές, η Siemens, η διαφθορά, τα ατελείωτα σκάνδαλα του λευκού κολάρου. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συναλλαγές του με το παρακράτος. Αντ΄ αυτού, γι' άλλη μια φορά, εκφράσατε τη βεβαιότητά σας ότι θα νικήσετε στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την τελική ετυμηγορία. Αλλά να είστε σίγουρος. Σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε και στην Ελλάδα, η Siemens δεν κέρδισε εκλογές».
Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις λίγες μέρες πριν, ποταμός για την περίοδο που ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ήταν ο ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, ήταν η πρώην γραμματέας του, Αικατερίνη Τσακάλου, στην κατάθεσή της στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας.
Συγκεκριμένα, η μάρτυρας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που φέρεται να είχε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens με την οικογένεια Μητσοτάκη και μίλησε για «δωρεές» (οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα κ.τ.λ.) σε πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα, η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Η Ντ. Μπακογιάννη με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για τη διαφυγή Χριστοφοράκου στο εξωτερικό έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο πρωθυπουργός σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή αναφορά του πρωθυπουργού σήμερα στη Βουλή για τη διαφυγή του κ. Χριστοφοράκου στο εξωτερικό. «Όφειλε να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και τον Αρχών. Θα περίμενε κανείς ακόμη και από τον κ. Τσίπρα να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Διαφορετικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα» επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.
Ντόρα: Η "συνιστώσα Siemens" της ΝΔΜπορεί το άρθρο με τίτλο «Ντόρα: Η "συνιστώσα Siemens" της ΝΔ» να δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2012, το σημερινό «τιτίβισμα» της Ντόρας το καθιστά και πάλι πολύ επίκαιρο...
H Nτόρα Μπακογιάννη έχει συνδεθεί με την πιο βαρύνουσα υπόθεση πολιτικού χρήματος της μεταπολίτευσης μετά την υπόθεση Κοσκωτά. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης Siemens, διανεμήθηκαν «μίζες» 86 εκατομμυρίων μάρκων για την υλοποίηση της διαβόητης συμφωνίας «8002», ανάμεσα στον ΟΤΕ και τη Siemens.
Η κυρία Μπακογιάννη, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί, ήταν συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου και οι δυο τους διατηρούσαν κοινωνική σχέση. Βέβαια, αυτή η σχέση ήταν τόσο στενή που ο Χριστοφοράκος φέρεται ως μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, που με τις ευλογίες της ΝΔ παρακολουθεί την ελληνική κρίση μακριά, από το Μόναχο, διατηρούσε εύγλωττο αρχείο με όλες τις επαφές, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.

Τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου "ξεχειλίζουν" από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη.
Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου.
Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές.
Ευνοούμενος της Siemens και ο σύζυγος
Μαζί με την Ντόρα και ο σύζυγός της Ισίδωρος διατηρεί σχέση με τον Χριστοφοράκο. Τα αιτήματα Κούβελου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά.
Η υπόθεση της φυγής Καραβέλα
Ο Χρ. Καραβέλας, πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο, μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, στην υπόθεση Siemens. Τελικά, ο Καραβέλας διέφυγε στη Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί του όλες τις πληροφορίες που ήξερε, τον Μάιο του 2009. Για τη φυγή του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό υπάρχει σχετικό πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών. Από το πόρισμα προκύπτει αμέλεια του διπλωματικού γραφείου της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του προϊστάμενου της διεύθυνσης, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό τηλεγράφημα από την ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο την Παρασκευή 22 Μαΐου του 2009 αλλά τελικά η υπουργός... ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου. Πολύ βολική βέβαια η ασυνεννοησία, για να διαφύγει ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για την υπόθεση!

https://left.gr/

Σχόλια