Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που "ξέχασε" τα τεράστια δάνειά του
Για 12 ολόκληρα χρόνια το πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και νυν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, Γ. Πάσχας, ο οποίος είχε δανειοδοτηθεί με εσωτερικά τραπεζικά δάνεια ύψους 800.000ευρώ, απέφευγε συστηματικά και με διάφορες μεθόδους να αποπληρώσει τις οφειλές του.
Στη φάκα μπαταχτσής τραπεζικός που "ξέχασε" τα δάνειά του
Έστω και με τεράστια καθυστέρηση κινητοποιήθηκε τελικά η Δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Δεν είναι μία απλή υπόθεση κοινού μπαταχτσή. Πρόκειται για εκκωφαντική ιστορία ενδοτραπεζικής ομερτά αλλά και συστηματικής αναλγησίας συναδέλφων του και προϊσταμένων του στο τραπεζικό σύστημα από τη στιγμή που σε αυτόν τον άνθρωπο επιτρεπόταν επί 12 συνεχή έτη, δηλαδή κατά τη διάρκεια όλης της κρίσιμης περιόδου των μνημονίων, να αποφεύγει την αποπληρωμή των οφειλών του την ώρα που στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες δανειολήπτες εκτός των συστηματικών μπαταχτσήδων γονάτισαν για να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Πρόκειται, προφανώς, για σκανδαλώδη υπόθεση, την οποία εξέθρεψε το ίδιο το τραπεζικό σύστημα μέσα από τους μηχανισμούς που διαθέτει. Μηχανισμοί που επιτρέπουν σε τέτοιου τύπου μπαταχτσήδες να επιβιώνουν.
Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να «μετακομίσει» από μία συστημική τράπεζα, την Εθνική, στον θεσμικό φορέα ελέγχου του τραπεζικού συστήματος που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Και διερωτάται ο αφελής πολίτης: τι συνέβη και το συγκεκριμένο στέλεχος πέρασε από όλα τα φίλτρα αξιολόγησης για να τοποθετηθεί ως προϊστάμενος διεύθυνσης στην Τράπεζα της Ελλάδος;
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον κ. Πάσχα συνδέονται με τρία δάνεια που φέρεται να έλαβε, ενδοϋπηρεσιακά, από την Εθνική Τράπεζα, τα οποία μαζί με τους τόκους αγγίζουν περίπου το ποσό των 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δάνεια αυτά ενεκρίθησαν το 2007 χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, ενώ μέχρι στιγμής φαίνονται να μην εξυπηρετούνται. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνεται κανένα εξ αυτών.
Τα αδικήματα αφορούν τόσο -κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα- το στέλεχος της τράπεζας που φέρεται να έλαβε τα δάνεια όσο και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες χορηγήσεις.
Το τραπεζικό στέλεχος, το οποίο φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορείται ότι με συνεχείς καταχρηστικές παρατάσεις από το 2007 μέχρι και σήμερα πέτυχε να μην καταβάλει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα.
Στην ανωμοτί εξέτασή του, ο κ. Πάσχας υποστήριξε πως τα εν λόγω δάνεια που πιστώθηκαν στον λογαριασμό του δεν αποτελούσαν προσωπική του επιλογή, αλλά παρασχέθηκαν ως επιβράβευση για τις υπηρεσίες που παρείχε.
Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκομένους.
zougla.gr

Σχόλια

 1. ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


  Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
  Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

  Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
  Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
  Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
  οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
  προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
  Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
  20 χρόνια

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

  . πραγματική χρηματοδότηση
  . επενδυτής ακινήτων
  . δάνεια για την κατασκευή
  . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
  . στεγαστικά δάνεια
  . Η καταναλωτική πίστη,
  . Δάνεια FHA
  . προσωπικά δάνεια
  . τα δάνεια αυτοκινήτων
  κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

  email: lendingtreegroupinc@gmail.com

  email: lending-tree@outlook.com

  whatsapp: +1 (213)419-2419

  Ζεστή σκέψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου