Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η Ένωση Βιοπαθολόγων για τα self test: “Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη;”Στη δικαιοσύνη σκέφτεται να προσφύγει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τα self test, η Πανελλήνια Ένωση ιατρικής Βιοπαθολογίας, σύμφωνα με την πρόεδρό της και ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Ανοσολογίας Χρυσούλα Νικολάου.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη Στο Κόκκινο επισήμανε ότι για να βγει σωστά ένα rapid τεστ χρειάζεται να ληφθεί ρινοφαρυγγικό δείγμα προκειμένου να ανιχνευθεί το αντιγόνο, διαδικασία που δεν είναι εύκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία διάγνωσης και διαχείρισης των τεστ δεν είναι απλή υπόθεση και ότι ενέχει κινδύνους διασποράς .

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σόου στις πλατείες» τη διενέργεια rapid test από τον ΕΟΔΥ καθώς «τα συγκεκριμένα τεστ δεν ανιχνεύουν τον ιό σε 7 στους 10 ασυμπτωματικούς ασθενείς με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό άνθρωποι που βγήκαν αρνητικοί».

Αναλυτικά, επισήμανε:

«Η χρησιμότητα του rapid test ανίχνευσης αντιγόνου είναι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων για να μπορούν γρήγορα έως ότου βγει το μοριακό αποτέλεσμα τα εμπύρετα άτομα να ξέρουν αν είναι θετικά.

Πώς θα ανιχνευθεί το αντιγόνο με τα self test ανιχνεύοντάς το στο χιλιοστό και στην εξωρινική περιοχή; Είναι σκάνδαλο και ξεπερνά την επιστήμη της Βιοπαθολογίας. Από την άνοιξη ζητούσαμε την συνταγογράφηση των μοριακών τεστ και τώρα μοιράζουνε 25 rapid test που έχουνε κολλήσει απέξω στα κουτιά ελληνικές οδηγίες και μέσα μπορεί κανείς να δει τις οδηγίες της πολυεθνικής που αναφέρουν ότι χρειάζεται ρινοφαρυγγικό δείγμα. Γιατί κοροϊδεύουνε πάλι τον Έλληνα πολίτη;

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια